ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ TABLETS

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ TABLETS

Ολοκληρώθηκε το έργο «Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ενίσχυσης και προβολής του πολιτιστικού αποθέματος Νισύρου» που είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας» με Κωδικό ΟΠΣ 5010899 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020 με χρηματοδότηση ύψους 80.000,0 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη e-υπηρεσίας και e-περιεχομένου ψηφιακού πολιτισμού που θα περιλαμβάνει ξενάγηση σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος του νησιού. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη τόσο από προσωπικούς υπολογιστές όσο και από ταμπλέτες και έξυπνα τηλέφωνα. Στόχος είναι η ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του πολιτισμού για τον εμπλουτισμό της εμπειρίας του τουρισμού. Την πρόσβαση σε πληροφορίες του δημόσιου τομέα συμπεριλαμβανομένων ανοικτών δεδομένων ηλεκτρονικού πολιτισμού, ψηφιακής βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικού περιεχομένου και ηλεκτρονικού τουρισμού. Τα στοιχεία που περιλαμβάνει είναι:

• Χρήση τεχνολογίας Beacons σε επιλεγμένα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος για εφαρμογή ακουστικής ξενάγησης σε δύο (2) γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά)

• Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, εναέριες λήψεις με χρήση drone, πανοραμικές φωτογραφίες)

• Ψηφιακό οδηγό ακουστικής ξενάγησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πολιτιστικών σημείων του νησιού

• Εικονική ξενάγηση με χρήση πανοραμικών φωτογραφικών

• ∆ιαδικτυακή Πύλη ψηφιακού πολιτισμού

Άμεσα ωφελούμενοι από την υλοποίηση του έργου είναι οι κάτοικοι και επισκέπτες της Νισύρου. Η εφαρμογή λειτουργεί ως ένα εργαλείο για την πολιτιστική ανάδειξη της Νισύρου και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών καλύτερης ποιότητας προς τους επισκέπτες.

Κατεβάσετε τον ψηφιακό οδηγό ή επισκεφθείτε τη διαδικτυακή πύλη, και θα εξερευνήσετε τη Νίσυρο! Ανακαλύψτε το νησί σε πραγματικό χώρο και χρόνο «εικονικά» και ενεργοποιήστε την ακουστική ξενάγηση επιλεγμένων σημείων ενδιαφέροντος στη γλώσσα της επιλογής σας (ελληνικά, αγγλικά), κάνοντας χρήση των beacons που έχουν τοποθετηθεί σε αυτά.

Τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος ενδεικτικά είναι:

1. Πάλοι-Παναγία Θερμιανή, 2. Παναγία Ποταμίτισσα, 3. Αρχαιολογικό μουσείο 4. Πάλοι-Παναγία Θερμιανή, 5. Παναγία Ποταμίτισσα, 6. Αρχαιολογικό μουσείο, 7. Ιπποτικό Κάστρο Εμποριού, 8. Αρχαίο Τείχος στο Παλαιόκαστρο, 9. Γεωλογικό Μουσείο, 10. Ιπποτικό κάστρο στο Μανδράκι και Παναγία Σπηλιανή, 11. Εκκλησίες Φανερωμένη, 12. Λυές, 13. Αγία Τριάδα στα Νικειά, 14. Παναγία ∆ιαβατηνή, 15. Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στα Νικειά, 16. Αρμάς και Σιώνες 17. Πύργοι στην Πυργούσα 18. νεολιθικό κτήριο στο Γυαλί, 19.Νικειά, 20. Εμπορειός – αρχιτεκτονικά στοιχεία οικισμών, 21.Ηφαίστειο

Η επιλογή τους έγινε με βάση το εθνικό και τοπικό ενδιαφέρον καθώς και την πολιτιστική και περιβαλλοντική τους αξία. Για κάθε ένα από τα σημεία, έχει συγκεντρωθεί το σχετικό υλικό με τη συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων ∆ωδεκανήσου.

Ενημερωθείτε για τα ετήσια δρώμενα στο νησί αλλά και του συνόλου των πολιτιστικών γεγονότων και φεστιβάλ είτε μέσω διαδικτυακής πύλης είτε μέσω mobile application για iOS & Android συσκευές.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΣΙΤΕ: [https:/nisyros.blue/]https:/nisyros.blue/

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP: Nisyros guide

https://nisyros.repository.gr/files/original/f966c0daab05fc8eedb51857e729a24ea1d449f9.jpg

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γ. Ανδρουλάκης: «Η κυκλική οικονομία δεν αφορά τους λίγους, κάποιους ακτιβιστές του περιβάλλοντος. Είναι μονόδρομος για το μέλλον»

  Γ. Ανδρουλάκης: «Η κυκλική οικονομία δεν αφορά τους λίγους, κάποιους ακτιβιστές του περιβάλλοντος. Είναι μονόδρομος για το μέλλον» Στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν

©2020 radioproto.gr