Βελτιώνεται η υγειονομική περίθαλψη για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους με νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας

Βελτιώνεται η υγειονομική περίθαλψη για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους με νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας

Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών στα Δωδεκάνησα και των οικογενειών τους.

Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι βαίνει μειούμενος ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να παρέχουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλομένων αλλά και στον περιορισμένο αριθμό ιδιωτών γιατρών που υπάρχουν στα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας είχε ζητήσει να υπάρξει θεσμική παρέμβαση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας προς τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Σε έγγραφη απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κεφαλογιάννης, αναφέρει ότι ήδη βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας νομοσχέδιο με το οποίο οι στρατιωτικοί θα μπορούν πλέον να εκτελούν παρακλινικές εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και να επισκέπτονται ιδιώτες ιατρούς με ελεύθερη επιλογή.

Επίσης, οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που σήμερα δεν είναι εφικτό.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δίνει απάντηση σε ένα ακόμα

ερώτημα του κ. Κόνσολα αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των υγειονομικών δαπανών που κάνουν οι στρατιωτικοί.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα περιοριστεί η γραφειοκρατία και θα επιταχυνθεί ο χρόνος αποζημίωσης των στελεχών για τις υγειονομικές τους δαπάνες.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Μιχάλης Σαρηγιάννης : Ταξιδεύοντας τον κόσμο και αποτυπώνοντας με το φακό του την αλήθεια που συναντά

Μιχάλης Σαρηγιάννης : Ταξιδεύοντας τον κόσμο και αποτυπώνοντας με το φακό του την αλήθεια που συναντά Ο Μιχάλης Σαρηγιάννης είναι αδιαμφισβήτητα ένας πολίτης του κόσμου.

Ενημέρωση

Την Τετάρτη τα εγκαίνια των τριών νέων αθλητικών «Θόλων» σε Κω, Ζηπάρι και Κέφαλο, παρουσία του Θάνου Πλεύρη

Την Τετάρτη τα εγκαίνια των τριών νέων αθλητικών «Θόλων» σε Κω, Ζηπάρι και Κέφαλο, παρουσία του Θάνου Πλεύρη Τα εγκαίνια των τριών νέων κλειστών αθλητικών

©2020 radioproto.gr