ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΝΙΣΥΡΟΥ

Με απόφαση της Προϊστάμενης της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής Παναγιώτας Διονυσοπούλου, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Πηγή Λουτρών Παντελίδη “Ιπποκράτης”»,  Δήμου Νισύρου.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε σχετικά: « Η αναγνώριση του Ιαματικού πόρου των λουτρών του Παντελίδη στους Πάλους αποτελεί γεγονός υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της Νισύρου. Μετά την αναγνώριση του ιαματικού πόρου των δημοτικών λουτρών Μανδρακίου το 2016, η αναγνώριση του ιαματικού πόρου των λουτρών του Παντελίδη ανοίγει το δρόμο για την ανακαίνιση τους. Τα λουτρά του Παντελίδη αποτελούν κόσμημα αρχιτεκτονικής για τη Νίσυρο και η ανακαίνισης τους μαζί με τα δημοτικά λουτρά Μανδρακίου θα αλλάξουν πλήρως τη δομή της τουριστικής οικονομίας του νησιού. Σε συναντήσεις που είχα τον Αύγουστο με τον Ανδρέα Maugars-Παντελίδη, εγγόνου του Ανδρέα Παντελίδη, διεπίστωσα τη θέληση του Ανδρέα να ενταχθεί το συγκρότημα των λουτρών στον αναπτυξιακό νόμο για να προχωρήσει η ανακαίνιση. Στη συνάντηση που είχαμε με τον Γενικό Διευθυντή του αναπτυξιακού οργανισμού ΚΩΑΝ, των Δήμων Κώ-Νισύρου-Αστυπάλαιας, κ. Ρήγα Μαυροειδή, αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας για την ένταξη των Λουτρών Παντελίδη στον αναπτυξιακό νόμο 4887/2022».

Ταυτόχρονα με την αναγνώριση του ιαματικού πόρου  των Λουτρών Παντελίδη Νισύρου αναγνωρίστηκε και ο ιαματικός πόρος Λισβορίου Λέσβου.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Άλλοι δυο ιαματικοί φυσικοί πόροι  αναγνωρίζονται, και προστίθενται στους 80 ήδη αναγνωρισμένους στο σύνολο της χώρας. Το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, τους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και ιδιαίτερα του ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, έχουμε προβλέψει και κονδύλια 28 εκ € στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, για έργα βιώσιμων υποδομών στις ιαματικές μας πηγές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με ακόμα περισσότερες αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων και έμφαση στην αξιοποίησή τους, για την ανάδειξη του ιαματικού πλούτου με τον οποίον είναι ευλογημένη η χώρα μας, και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ Πρωτομαγιά σήμερα και η καταπράσινη Νίσυρος γιορτάζει τον ερχομό της Άνοιξης. Ο Μάης των λουλουδιών, της ομορφιάς των χρωμάτων και των

Advertorials

Κοπιάστε: Ζείτε άτομο για ντελίβερι 

Κοπιάστε: Ζείτε άτομο για ντελίβερι  Το οικογενειακό μαγειρείο Κοπιάστε στο Ζιπάρι αναζητά άτομο για ντελίβερι. Φιλικό οικογενειακό περιβάλλον, καλές παροχές.  Για πληροφορίες: 22420 68655

©2020 radioproto.gr