Ύπατη Αρμοστεία: Πόσοι μετανάστες ήρθαν στα Δωδεκάνησα, πόσοι έφυγαν, πόσοι παραμένουν

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο: 07 – 13 Δεκεμβρίου 2020

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, δεν υπήρχαν αφίξεις στα Δωδεκάνησα, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με τις 15 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και σε σχέση με τις 274 αφίξεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του περασμένου έτους.
Ο μέσος όρος αφίξεων στα Δωδεκάνησα αυτήν την εβδομάδα είναι 0 άτομα, σε σχέση με τα 2 άτομα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημεία εισόδου μέσω θαλάσσης

Ο μεγαλύτερος αριθμός αφίξεων έφθασε στη Χίο (13). Δεν υπήρχαν αφίξεις στη Λέσβο, Σάμο και στα Δωδεκάνησα αυτή την εβδομάδα.

Αναχωρήσεις προς ενδοχώρα

Αυτήν την εβδομάδα, 100 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών από τα Δωδεκάνησα προς την ενδοχώρα. Από αυτούς, 73 άτομα μεταφέρθηκαν από κρατικές αρχές με την υποστήριξη της Υ.Α

Τρέχων πληθυσμός στα Δωδεκάνησα

Σχεδόν 2,590 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο διαμένουν στα Δωδεκάνησα. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι από τη Συρία (30%), το Κράτος της Παλαιστίνης (18%) και τη Σομαλία (13%). Οι γυναίκες αποτελούν το 22% του πληθυσμού, τα παιδιά το 21%, από τα οποία 8 στα 10 είναι κάτω
από 12 χρονών.
Περίπου 7% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, κυρίως από την Συρία και το Πακιστάν.

Προστασία κατά του COVID-19

Για την προστασία των ηλικιωμένων και ανοσοκατεσταλμένων αιτούντων άσυλο από τον COVID19, η Υ.Α. προτεραιοποιεί τις μεταφορές τους από τα ΚΥΤ σε διαμερίσματα ΕΣΤΙΑ στα νησιά ή στην ενδοχώρα και σε ξενοδοχεία στα νησιά. Αυτή την εβδομάδα, δεν υπήρχαν μεταφορές.

©2020 radioproto.gr is made with by