Ύπατη Αρμοστεία: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 19 και 20 Ιουνίου στην Κω. Θα γίνει και καθαρισμός παραλίας

 

Ύπατη Αρμοστεία: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 19 και 20 Ιουνίου στην Κω. Θα γίνει και καθαρισμός παραλίας 

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται ανά τον κόσμο στις 20 Ιουνίου για τα εκατομμύρια οικογενειών που ζουν μακριά από τα σπίτια τους εξαιτίας πολέμου ή άλλων διώξεων. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά ότι περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόσφυγες ή έχουν εκτοπιστεί με βία από τις χώρες τους. Στις μέρες μας, ένας απρόβλεπτος συνδυασμός πολιτικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών, εθνοτικών και εδαφικών παραγόντων εξακολουθεί να δημιουργεί συγκρούσεις με συνέπειες για όλον τον κόσμο.

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στα Δωδεκάνησα διοργανώνει εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 19 και 20 Ιουνίου στην Κω. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική στήριξη του Δήμου της Κω.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στην πλατεία Ελευθερίας στην πόλη της Κω θα παρουσιαστεί το φετινό μήνυμα «Κάθε κίνηση μετράει, καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά» (21:00 – 00:00). Φέτος τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σε έναν διαφορετικό κόσμο. Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων και έχει φέρει στο προσκήνιο μια αλληλεγγύη που ξεπερνά τα σύνορα. Η κρίση αυτή έχει δείξει ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε ενωμένοι.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 20 Ιουνίου όπου με την συμμετοχή του Δήμου Κω και εθελοντών, το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα συντονίσει τον καθαρισμό παραλιών του νησιού. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr