Ύμνος στα Δωδεκάνησα και στις δυνατότητές τους για πρόοδο και ανάπτυξη ήταν η ομιλία του Βασίλη Α. Υψηλάντη, Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις απώλειες που είχαν τα νησιά μας από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και τους στόχους της νέας Κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης τόνισε χαρακτηριστικά κατά την παρέμβασή του: «Τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο, αξίζουν να είναι και θα είναι υψηλά στην πολιτική μας στρατηγική και στην αναπτυξιακή μας ατζέντα.»

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασής του έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριες και Κύριοι Βουλευτές,

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, ο ελληνικός λαός δίνει το στίγμα της νέας εποχής που αναζητά για τη χώρα μας.

Για πρώτη φορά, άλλωστε, μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση που καταταλαιπώρησε το λαό μας, η εντολή του εκλογικού σώματος είναι ξεκάθαρη.

Για τη Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει αυτοδύναμα, δίχως τις αγκυλώσεις και τις πολιτικές παραδοξότητες που βιώσαμε πρόσφατα.

Για την αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τέτοιες πρακτικές που δημιουργούν προϋποθέσεις για γόνιμη κριτική με παρεμβάσεις, που δεν θα τροφοδοτούν τεχνητές εντάσεις, εντός και εκτός Βουλής και δεν θα δυναμιτίζουν την πολιτική ομαλότητα, τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και την προοπτική της χώρας .

Αντιθέτως θα σφυρηλατούν τον αναγκαίο δημοκρατικό άξονα για την πολιτική σταθερότητα και την εθνική προκοπή.

Ο προγραμματικός λόγος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως διαφάνηκε ξεκάθαρα και στη συζήτηση που διεξάγουμε, επικεντρώνεται στην υλοποίηση της εντολής αυτής, με τη θεμελίωση μιας νέας κανονικότητας που αντιπαλεύεται τις παλιές παθογένειες, με μετρήσιμα αποτελέσματα βάσει των ενεργειών επί του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές ο ελληνικός λαός, για ρήξη με το παρελθόν,

με ταχύτητα και ακρίβεια για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης, την απελευθέρωση όλων των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνάμεων της χώρας μας και ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας, την παραγωγή πλούτου για όλους, την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής αλλά και άλλων σημαντικών πολιτικών που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο λ, αξιόπιστα και αποτελεσματικά με προσδιορισμένους και κοστολογημένους στόχους και μέσα που δεν αποσκοπούν μόνο στο σήμερα αλλά στη νέα Ελλάδα, που βάζει για ορόσημο το 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία.

Και αν ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της η Κυβέρνηση, με την ετοιμότητα, τις ξεκάθαρες θέσεις και τις σωστές παρεμβάσεις ενισχύουν την πεποίθηση ότι επιτέλους, κάτι καλό μέλλει να συμβεί στη χώρα μας, δεν ισχύει το ίδιο για την αντιπολίτευση και κυρίως για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δυστυχώς οι θέσεις και η ρητορική της καταδεικνύουν ότι επανέρχεται στο θλιβερό παρελθόν της και βάζει σε άμεση εφαρμογή τον πολιτικό στρουθοκαμηλισμό.

Οι ίδιοι, όπως φαίνεται, δεν θέλουν να μας αφήνουν να ξεχάσουμε την απώλεια 4,5 χρόνων, το περιβάλλον των καθημερινών πειραματισμών, την κατάσταση που δημιούργησαν αφυδατώνοντας τα όνειρα των νέων. Και που μετέτρεψε τη δίψα για μια καλύτερη ζωή σε απόγνωση.

Που προκάλεσαν φυγή των αρίστων από την Ελλάδα. Που αδιαφόρησαν για την πραγματική οικονομία,

ύψωσαν τείχη στη λογική και επέβαλαν στο δημόσιο διάλογο την παραδοξολογία. Προσέβαλαν, τον Έλληνα πολίτη, με τη στρεβλή ανάγνωση της πραγματικότητας σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα με δήθεν απαντήσεις στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ειδικά για τη νησιωτική Ελλάδα. Για τους κατοίκους κάθε νησιού μας στο πέλαγος αυτό που αποπνέει γνήσια Ελληνικότητα.

Σε όλους τους ακρίτες συμπατριώτες μου, στρέφω με σεβασμό αυτήν την ώρα τη σκέψη μου. Σε όλους εμάς, που τιμωρηθήκαμε, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, το βασικότερο κοινοτικό κεκτημένο των νησιών μας και την εκχώρησή τους στους δανειστές. Που θέλουμε να ζήσουμε όμως ισότιμα και με αξιοπρέπεια και που αναζητούμε τα αυτονόητα…

Γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς για μια αιμοληψία και τη λήψη μιας ακτινογραφίας, εκπαιδευτικούς και βέβαια συχνή συγκοινωνία και σύνδεση με το Κέντρο και τα μεγάλα γειτονικά νησιά.

Στα νησιά, εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος και η Κως, που επιδιώκουν η τουριστική μεγέθυνση να συνοδεύεται με τα απαραίτητα έργα υποδομής. Με αγωνία να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική ανάπτυξη σε σχέση κυρίως με τους διεθνείς ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Η Κως η πατρίδα του Ιπποκράτη, ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας, δεν είναι δυνατόν να μη διαθέτει μια σύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα και ένα μεταπτυχιακού επιπέδου κέντρο που θα προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Η αλιεία στην Κάλυμνο να αντιμετωπίζεται εχθρικά και ο μεγαλύτερος αλιευτικός στόλος στο Αιγαίο σήμερα να βρίσκεται δίχως δουλειά και με τεράστια προβλήματα.

Η Λέρος, παρά τις δυνατότητες που έχει, να έχει μετατραπεί δίχως τον ελάχιστο ορθολογιστικό προγραμματισμό απλά σε νησί υποδοχέα ανθρώπινων ψυχών.

Ο κατάλογος αυτός για τα νησιά μας δεν εξαντλείται βέβαια με τις αναφορές μου αυτές.

Είναι όμως όλα αυτά στο πλέγμα της νησιωτικής πολιτικής που, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν δεσμευθεί να ενσκήψουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο, αξίζουν να είναι και θα είναι υψηλά στην πολιτική μας στρατηγική και στην αναπτυξιακή μας ατζέντα.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, με θαρραλέα φωνή και προσέγγιση στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, με ταπεινή αφοσίωση στις ανάγκες των πιο απομονωμένων περιοχών της πατρίδας μας, με προσήλωση στα αιτήματα της ομογένειας, με έμπρακτη αναγνώριση της νησιωτικότητας, με πάθος για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου, παλαιού και σύγχρονου είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη. Για την Ελλάδα μας.

Είναι αλήθεια ότι στην ιστορία της Ελλάδας, δύσκολα βρίσκει κανείς περιόδους κανονικότητας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τελευταία που, με τη ψήφο του, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έδωσε τέλος.

Ήδη όμως η αυτοδυναμία, οι θέσεις που αναπτύχθηκαν, οι πρώτες μέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και βέβαια με τη σημερινή μας ψήφο εμπιστοσύνης προδιαγράφεται ότι γεννιέται μια νέα τέτοια περίοδος για τη χώρα μας.

Στηρίζω το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και δίνω τη ψήφο μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του, για να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια, συνέπεια και αισιοδοξία στο μέλλον των πολλών προσδοκιών και των μεγάλων προκλήσεων.

Σας ευχαριστώ.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by