Όραμα και Δράση: Στο ίδιο έργο θεατές… 2019-20 όπως 2015-16 στο μεταναστευτικό

Share This Post

 

 

 

Όραμα και Δράση: Στο ίδιο έργο θεατές… 2019-20 όπως 2015-16 στο μεταναστευτικό

Πέντε χρόνια μετά, αναδεικνύεται εκ νέου η δομική διαφορά μας με τις πολιτικές δυνάμεις που την κρίσιμη ώρα επέλεξαν την εύκολη λύση των άναρχων κραυγών καθώς και με τις πολιτικές δυνάμεις που κρύβονταν την ώρα που η Κως μας είχε όλους ανάγκη.

Τότε χάσαμε την ευκαιρία να μπούμε μπροστά από το πρόβλημα, να το φέρουμε στα μέτρα μας και να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο για την Κω. Αν είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων το λιγότερο που θα είχαμε πετύχει είναι μία ορθολογική εγκατάσταση της υφιστάμενης δομής και σίγουρα όχι στο Πυλί. Θα είχαμε ρόλο και λόγο.

Η απελθούσα δημοτική αρχή πλήρωσε το τίμημα των επιλογών της μαζί της και ο τόπος.

Δυστυχώς όμως αυτοί που κυριάρχησαν ήταν εκείνοι που την κρίσιμη ώρα (2015-2016) συνειδητά απουσίαζαν για να μην αναλάβουν πολιτικό κόστος. Ούτε και σήμερα δεν δύνανται να αναγνωρίσουν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που αφορά την τουριστική Κω είναι η διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακόμα και σήμερα περιορίζονται – πρώην και νυν – σε ανταλλαγή ανούσιων δελτίων τύπου την ώρα που η Κως κινδυνεύει. Καμιά υπευθυνότητα. Καμιά στρατηγική. Καμιά διαπραγμάτευση. Καμιά αντίσταση.

Η δε κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς χωρίς εμάς.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 Δεκεμβρίου αλλά και οι συνεδριάσεις του διαπαραταξιακού οργάνου, έλαβαν χώρα μετά από δική μας πίεση και δικές μας πρωτοβουλίες.

Πήραμε αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο τις οποίες όπως φαίνεται η δημοτική αρχή δεν μπορεί να υποστηρίξει καθώς είναι δέσμια των προεκλογικών και μετεκλογικών της εξαρτήσεων.

Χαρακτηριστικό, τραγελαφικό και ανέντιμο πολιτικά παράδειγμα η στάση δημοτικών συμβούλων που άλλα ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο και άλλα υποστήριξαν την επόμενη μέρα φορώντας το κομματικό προσωπείο τους.

Μόνο το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυλίου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ζητώντας τα αυτονόητα και θέτοντας ως ύστατη γραμμή άμυνας την παραίτησή του.

Παράλληλα και κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου φοβηθήκαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα τουλάχιστον για να απεγκλωβίσουμε το Πυλί και αυτό ξεγύμνωσε την πολιτική μας αδυναμία.

Η πολιτική μας ένδεια αλλά και ο ορατός κίνδυνος αυτόπαγίδευσης φρέναρε, έστω και με ρίσκο, μια απόφαση να που θα απεγκλωβίσει το Πυλί προτείνοντας μία νέα χωροθέτηση εκτός οικιστικής και τουριστικής περιοχής.

Η κυβέρνηση έχοντας ήδη ως προίκα από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ τα 72.000 τ.μ. του πρώην Στατοπέδου «Καπετάν Λαζάρη» (ΑΔΑ:6Χ7ΗΟΡΛΦ-9ΕΑ) ήταν δεδομένο ότι θα προχωρούσε τον σχεδιασμό της.

Το πρόβλημα όμως είναι εδώ. Το αίτημα για την αποσυμφόρηση του νησιού είναι κυρίαρχο μαζί με τα αιτήματα για ανθρώπινες συνθήκες και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών, με παράλληλες ταχύτατες διαδικασίες εξέτασης και διεκπεραίωσης των αιτημάτων ασύλου.

Εμείς δηλώσαμε ότι θα βάλουμε πλάτες και το πράξαμε. Η επικεφαλής μας επικοινώνησε με τον πρόεδρο Πυλίου για να δηλώσει για ακόμα μια φορά την στήριξή μας αλλά και για να σχεδιάσουμε από κοινού τις προσπάθειες μας.

Σε ότι αφορά τη δημοτική αρχή δηλώνουμε:

«Είμαστε εδώ και αναμένουμε έστω και τώρα τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής που θα οδηγήσουν σε καθαρές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση πριν να είναι πολύ αργά.»

Αν δεν μπορεί να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες να το δηλώσει ξεκάθαρα.

Η τουριστική περίοδος είναι προ των πυλών και οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μας δεδομένες!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by