Όραμα και Δράση: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ (η δική μας πρόταση) Άλλη μια “εντυπωσιακή” ανάθεση ερήμην του δημοτικού συμβουλίου…

Share This Post

 

Όραμα και Δράση: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ (η δική μας πρόταση) Άλλη μια “εντυπωσιακή” ανάθεση ερήμην του δημοτικού συμβουλίου…

“Σε άμεση προτεραιότητα υλοποίησης, από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της, θέτει η νέα δημοτική αρχή τις διαδικασίες επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης…”

Αυτά έλεγε η δημοτική αρχή σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων της. (6/9/2019)

Στον προϋπολογισμό του 2020 είχε εγγραφεί κωδικός με το ποσό των 60.000 ευρώ.

Μετά από 15 μήνες το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο και … αίφνης αποσύρεται για να περάσει από την οικονομική επιτροπή στις 30/12/2020! (για την ιδιότυπη απόσυρση του θέματος έχουμε απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση)

Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής που αναρτήθηκε στο Διαύγεια είναι από κάθε άποψη παροιμιώδης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μετά την πρόταση περί ανάθεσης σε ιδιώτη μελετητή και τον κωδικό εγγραφής στον προϋπολογισμό ακολουθούν τρεις τελείτσες… χωρίς να αναφέρεται το ποσό!

Το προϋπολογιζόμενο ποσό για την εν λόγω επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης αυξήθηκε στα 74.000 ευρώ.(στοιχείο από τον προϋπολογισμό του 2021 που ακόμα δεν έχει εγκριθεί)

Τα παραπάνω αφορούν στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και τις διαδικασίες που ακολουθεί.

Στο πολιτικό μέρος τώρα:

Γιατί, τεχνηέντως, απέφυγαν να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και γιατί το θυμήθηκαν την τελευταία μέρα του έτους σε μια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία παρόντα ήταν μόνο τα μέλη της δημοτικής αρχής; (η παράταξη μας παρακολούθησε την συνεδρίαση)

Η επικαιροποίηση μιας μελέτης την ώρα που αυτοί που την αναθέτουν αγνοούν την προηγούμενη, σε ποιο βαθμό αυτή εφαρμόστηκε αλλά πολύ περισσότερο όταν η δημοτική αρχή που την αναθέτει δεν έχει θέση και άποψη για το που θέλει και μπορεί να πάει τα πράγματα είναι απλά μια ακόμα “εντυπωσιακή” ανάθεση.

Μια κυκλοφοριακή μελέτη μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσης όχι μόνο στην πόλη της Κω αλλά και στα χωριά που έχουν ήδη μετατραπεί σε πόλεις που υφίστανται στρεβλές πρακτικές και εγκατάλειψη.

Πρέπει να συνυπολογίσει τις πύλες εισόδου ενός κατεξοχήν τουριστικού νησιού, τον φόρτο του περιφερειακού οδικού άξονα ακόμα – ακόμα και τη θέση ενός νέου νοσοκομείου.

Πρέπει να επανασχεδιάσει τις αστικές και ήπιες μεταφορές αλλά και τις συγκοινωνίες όπως αυτές θα προσδιοριστούν μέσα από τις χρήσεις γης και μέσα από ένα χωροταξικό σχεδιασμό που ακόμα αυτό το νησί περιμένει.

Πρέπει να αξιολογηθούν οι υφιστάμενες υποδομές, οι αντοχές και η επιβάρυνσή τους. Να αξιολογηθούν και να ιεραρχηθούν οι νέες υποδομές σε επίπεδο 10 ετίας αλλά και η μεταφορά – αποκέντρωση υπηρεσιών.

Το νησί χρειάζεται κυκλοφοριακή μελέτη σε όλο του το μήκος και πλάτος για λόγους αναγκών και ισόρροπης ανάπτυξης και όχι μόνο στην πόλη της Κω.

Αυτή η μελέτη θα μπορούσε για εύλογους λόγους να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια η οποία θα μπορούσε να αναλάβει και το κόστος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by