Όραμα και Δράση: Δεν συμμετέχει στο διαπαραταξιακό για το μεταναστευτικό. Ποιοι οι λόγοι

Share This Post

Όραμα και Δράση: Δεν συμμετέχει στο διαπαραταξιακό για το μεταναστευτικό. Ποιοι οι λόγοι

Κύριε Νικηταρά,

Η προσπάθεια που κατεβλήθη με πρωτοβουλία της παράταξης μας για διαπαραταξιακή συνεννόηση, ομοψυχία και από κοινού δράση για το μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει το νησί μας τορπιλίστηκε στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Με δεδομένα:

· Τη μη συμμετοχή της μείζονος μειοψηφίας και τη μεταξύ σας ανταλλαγή εμπρηστικών ανακοινώσεων που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια συναίνεσης (παρά την έκκληση μου και τηλεφωνικά και δημόσια στον Γιώργο Κυρίτση).

· Την παντελή απουσία σχεδιασμού και υποστήριξης της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

· Την απαξιωτική στάση σας απέναντι στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πυλίου (εξακολουθείτε ακόμα και σήμερα να κοινοποιείτε την πρόσκληση στον Πρόεδρο και όχι να τον προσκαλείτε ως ισότιμο συνομιλητή).

· Τη μη συνεπή και ξεκάθαρη στάση σας κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου.

· Την κάθετη άρνησή σας ακόμα και να συζητήσετε το ενδεχόμενο απεμπλοκής της Κοινότητας Πυλίου με νέα χωροθέτηση.

· Την εν κρυπτώ συνάντηση σας με «φορείς»(;) του νησιού για την ανάληψη πρωτοβουλιών τους οποίους αρνηθήκατε να κατονομάσετε παρότι σας υπέβαλα σχετικό ερώτημα.

· Τη δήλωση σας στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης «από τούδε και στο εξής…» που ακυρώνει εμμέσως πλην σαφώς όλα όσα προηγήθηκαν (επιτροπή διαβούλευσης, συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, συνεδριάσεις κοινοτικού συμβουλίου) αλλά και το ίδιο το διαπαραταξιακό όργανο η λειτουργία του οποίου πρέπει να έχει ένα κύρος.

Είμαστε υποχρεωμένοι, για λόγους πολιτικού αυτοσεβασμού και αξιοπιστίας της παράταξής μας να μην παραστούμε στη σημερινή σύγκλιση του διαπαραταξιακού.

Κύριε Νικηταρά,

Η θέση μας και η πρόθεσή μας ήταν και παραμένουν ξεκάθαρες.

Να βάλουμε πλάτη και να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος αλλά και των μεγάλων θεμάτων του τόπου.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλουμε να ταυτιστούμε με την προχειρότητα, την αποσπασματικότητα και τις επικοινωνιακού τύπου πρακτικές -τις οποίες στηλίτευσα στο συμβούλιο της Τετάρτης- και τις οποίες επιδείξατε τόσο στο θέμα του μεταναστευτικού όσο σε αυτά της χωροθέτησης του Νοσοκομείου και της διεκδίκησης των 70 στρεμμάτων του ΝΟΚ για την οποία δεν καταθέσατε ένα στοιχειώδες διεκδικητικό πλαίσιο.

Τέλος, για να μπορέσει η οποιαδήποτε προσπάθεια να έχει θετική κατάληξη, είναι επιτακτικό, πρωτίστως εσείς ως πλειοψηφούσα παράταξη, να καταλήξετε σε μία ομόφωνη άποψη επί του ζητήματος και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν και μετά να ζητήσετε τη δική μας συμβολή και στήριξη.

Είναι οφθαλμοφανές ακόμα και στον πιο αδαή ότι έχετε θέματα που εκφράζονται είτε με δημόσιες δηλώσεις περί χαλαρούς στάσης σας είτε με ανώνυμα λιβελλογραφήματα συνιστωσών της παράταξή σας που σίγουρα δεν μας δίνουν καμία «Προοπτική».

για τη Δημοτική Παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

Ιωάννα Ρούφα

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω

  Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία πλήθους κόσμου

©2020 radioproto.gr is made with by