Όραμα και Δράση : Αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Share This Post

Όραμα και Δράση : Αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 19.11.2019 επιστολής μας σχετικά με το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ουδεμία απάντηση λάβαμε σχετικά με το αίτημά μας και την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυλίου για εισαγωγή του θέματος στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντ’ αυτού για να γνωρίζουν και οι συμπατριώτες μας το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει σήμερα από τις 4 το απόγευμα (πρώτη συνεδρίαση) και εν συνεχεία στις 6 για πολλά άλλα θέματα πλην του θέματος που θα έπρεπε να μας απασχολεί.

Αν είχατε δε έστω και την παραμικρή πρόθεση να συζητήσουμε το θέμα θα μπορούσατε και για λόγους οικονομίας χρόνου να αναβάλετε την ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό-ισολογισμό του 2018 που όπως σας επισημάναμε δεν έχει τίποτα σπουδαίο να κομίσει και θα καταλήξει στο τραγελαφικό από τη μία να κατηγορείτε την απελθούσα δημοτική αρχή και από την άλλη να ψηφίζετε τον απολογισμό-ισολογισμό του 2018.

Αντί της σύνθεσης των απόψεων, της συνεργασίας και της δυναμικής που θα παρείχε μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχετε επιλέξει την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος προσπαθώντας να ισορροπήσετε για ακόμα μία φορά στις διαφορετικές βάρκες στις οποίες πατάτε. Λίγο με την κυβέρνηση, λίγο με την αντιπολίτευση, λίγο με την Χ ή Ψ ομάδα ψηφοφόρων κλπ.

Η Κυβέρνηση κατέθεσε το δικό της σχέδιο που αφορά τη συνολική διαχείριση του ζητήματος στη χώρα. Η δική μας δουλειά είναι να καθορίσουμε το

σχέδιο που αφορά την Κω. Εμείς και κανένας άλλος και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση να εφαρμόσουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο που αν το κάνουμε σοβαρά και τεκμηριωμένα δεν έχουν κανένα λόγο να μην το αποδεχτούν.

Συζήτησε κανείς π.χ. την πλήρη απεμπλοκή της Κω από τον χάρτη των μεταναστευτικών δομών και αν κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό; Μήπως μπορούμε να βάλουμε θέμα αλλαγής της χωροθέτησης των δομών αυτών αντί να χτυπάμε στην πλάτη τους Πυλιώτες και να τους λέμε κουράγιο;

Υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα πλήρους αποσυμφόρησης της υφιστάμενης δομής ώστε από εκεί να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση τη συζήτηση;

Και τέλος πόσο καιρό γνωρίζετε το τι μέλλει γενέσθαι και πότε περιμένατε να αναλάβετε πρωτοβουλίες;

Δυστυχώς όλα τα ανωτέρω ρητορικά ερωτήματα ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι έχετε επιλέξει ως κεντρική πολιτική το βλέποντας και κάνοντας απαξιώντας παράλληλα τα συλλογικά αιρετά όργανα του νησιού μας, πιστεύοντας προφανώς ότι κατέχετε την «μοναδική αλήθεια» και το «Παπικό αλάθητο».

Σε αυτό το δρόμο δεν θα σας ακολουθήσουμε και θέλοντας να αφυπνίσουμε τους συμπατριώτες μας, στο μέτρο που οι θέσεις και οι απόψεις μας απηχούν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δηλώνουμε ότι θα απέχουμε και από τις δύο σημερινές, προγραμματισμένες, συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Με τιμή,

Ιωάννα Ρούφα

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by