Όραμα & Δράση: Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω από 3.500 άνθρωποι στο ΚΥΤ στο Πυλί

Όραμα & Δράση: Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω από 3.500 άνθρωποι στο ΚΥΤ στο Πυλί

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Θεοδόση,

Επίτρεψέ μου, επί τη ευκαιρία της επανεκλογής σου να ευχηθώ μία δημιουργική και παραγωγική θητεία καθώς η όποια επιτυχία ή αποτυχία του θεσμού του Δημάρχου δεν μένει μόνο στο πρόσωπο που ενσαρκώνει το θεσμό αλλά αντανακλάται και επηρεάζει ευθέως το μέλλον ολόκληρης της Κωακής κοινωνίας.

Όπως προφανώς γνωρίζεις το νησί μας διέρχεται «αισίως» την τρίτη πολύ μεγάλη κρίση στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού μετά από αυτές του 2015 και του 2019-2020, χωρίς μάλιστα να έχει διαφανεί ακόμα το τι θα επακολουθήσει του πολέμου που μόλις ξεκίνησε στη Μέση Ανατολή.

Ήδη περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι (πολύ περισσότεροι από όσους δύναται να διαχειριστεί η δομή) κατακλύζουν το ΚΥΤ στο Πυλί με ότι αυτό συνεπάγεται για το χωριό μου, την ευρύτερη περιοχή (βλέπε Μαρμάρι) αλλά και για το σύνολο της τουριστικής Κω για την προοπτική της οποίας, ειρήσθω εν παρόδω, συγκαλείς διαβούλευση την προσεχή Τρίτη.

Παρά την όποια αγωνία μου και την καθημερινή ανασφάλεια που βιώνουν οι Πυλιώτες συγχωριανοί μου και όχι μόνο, επέλεξα να καθυστερήσω την παρέμβασή μου ώστε κανείς μα κανείς να μην μπορεί να της προσάψει πολιτικά κίνητρα.

Μοναδικό κίνητρο της πρωτοβουλίας μου αυτής αποτελεί η προστασία του χωριού μου και η προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου της Κωακής κοινωνίας και οικονομίας.

Το πλέον εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων αυτών δεν έφτασε στις ακτές της Κω αλλά στις ακτές της προκλητικά προστατευόμενης Ρόδου η οποία σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου δεν έχει δομή γιατί δεν το

επιθυμούν οι πολίτες της… ενώ οι Κώοι που έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ το επιθυμούσαν διακαώς!!! https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/676870/kairidis-diplasiasmos-tis-rois-paratypon-metanaston-to-2023-binteo-?fbclid=IwAR2eceXSI6MMf-VWYxlvfHjmVzG-lxbg58hYBQ11_UOf0jRFPAmJuA5aqug

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο δε να αιτηθούμε τη δημόσια γνωστοποίηση του πραγματικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών που μετακινήθηκαν τους τελευταίους μήνες από τη Ρόδο και άλλα νησιά του νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου στην Κω σε σχέση με τον αριθμό που έφτασε στις ακτές της Κω.

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Θεοδόση,

Σε καλώ να αναλάβεις την πρωτοβουλία άμεσης έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να συζητηθεί το θέμα πριν να είναι αργά και πριν το ενδεχόμενο να μας προλάβει ένα πιθανό κύμα αντίστοιχο του 2015 που μπορεί να προκύψει από τον εν εξελίξει πόλεμο και την ασύμμετρη απειλή μιας κραυγαλέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι άξονες πάνω στους οποίους πιστεύω πως πρέπει να κινηθεί η απόφασή μας, με νηφαλιότητα, αφορούν μεταξύ άλλων:

1. την άμεση αναστολή κάθε μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από οποιοδήποτε νησί του νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι αν θα φτιάξουν δομή στη Ρόδο ή αν θα βρουν άλλο τρόπο να συνεχίσουν τον προκλητικό προστατευτισμό τους χωρίς όμως να επιβαρύνουν την Κω. Αυτό οι ιθύνοντες μας το είχαν υποσχεθεί. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

2. την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ στο Πυλί κατά τουλάχιστον 1500 με 2000 άτομα ώστε ο συνολικός πληθυσμός της δομής να μην υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το 50% του μόνιμου πληθυσμού της κοινότητας σύμφωνα με την τελευταία απογραφή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της υφιστάμενης δομής για την ανθρώπινη διαβίωση των φιλοξενούμενων.

3. την άμεση δημιουργία αστυνομικού σταθμού στο Πυλί για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την πρόληψη οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας.

4. πρακτικά ζητήματα που θα διευκολύνουν και θα επιλύσουν ζητήματα καθημερινότητας που μπορούν, με δεδομένη τη βούληση μας, να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Εν αναμονή των ενεργειών σου.

Με εκτίμηση,

 

 

Ιωάννα Ρούφα

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr