Όμιλο για την “Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση” δημιουργούν οι 4 πρώην Δήμαρχοι

Όμιλο για την “Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση” δημιουργούν οι 4 πρώην Δήμαρχοι

Αγαπητοί φίλοι,

Μετά το έντονο ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας για τους προβληματισμούς και τις απόψεις μας που καταθέσαμε ως το πρώτο κείμενο διαλόγου για την οργανωτική ισχυροποίηση του Δήμου και την αναγκαία σύνταξη του σχεδίου ανάπτυξης για την θωράκιση και την ισχυροποίηση της κοινωνίας μας, καταλήξαμε στην απόφαση της ίδρυσης ενός Ομίλου προβληματισμών, σκέψεων και θέσεων για την προαγωγή και την εμβάθυνση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος σύμφωνα με τις συνταγματικές του διατάξεις, και την εμπέδωση και ανάπτυξη των αρχών και των ιδεών της Αυτοδιοίκησης.

Οι πρωτοβουλίες του Ομίλου με την επωνυμία “Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση” θα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη προβληματισμών θέσεων και στόχων και την διάδοση των σκοπών του στην κοινωνία μας μέσω κάθε πρόσφορου  έντυπου, προφορικού και γραπτού μέσου.

Βασικά στοιχεία του καταστατικού του Ομίλου είναι:

1.  Η συμμετοχή των μελών δεν απαγορεύει τις προτιμήσεις τους και την συμμετοχή τους σε κόμματα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις 

2. Τα μέλη του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου έχουν ασυμβίβαστο με θέσεις σε Δημοτικά, Περιφερειακά Συμβούλια ή στην Βουλή, όπως επίσης να είναι υποψήφιοι στα ανωτέρω όργανα.

3. Ουσιαστικές υποχρεώσεις των μελών είναι η ετήσια εισφορά τους των 20 ευρώ και η πίστη τους στην αστείρευτη δύναμη των πολιτών που πολλαπλασιάζεται με τις συλλογικές δράσεις.  

Δημοσιεύουμε την απόφαση μας την ημέρα της Εθνικής μας επετείου υπενθυμίζοντας τις παρακαταθήκες των προγόνων μας για την Ελευθερία και την ισότητα και ευελπιστώντας ότι η συμμετοχή των συμπατριωτών μας θα είναι ικανή να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πρόοδο του νησιού μας.

Εκ μέρους των συναδέλφων π. Δημάρχων Κώστας ΚαΪσερλης.

Σημ. Όσοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορεί να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στις παρακάτω διευθύνσεις. kostaskaiserl@gmail.com   fakkosm@gmail.com  ntinospap54@gmail.com  hgiak.vas@gmail.com

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr