Όμιλος για την Δημοκρατία:  Πρόεδρε της Μαρίνας θα αποτύχεις αν δεν σεβαστείς τους πολίτες

Όμιλος για την Δημοκρατία:  Πρόεδρε της Μαρίνας θα αποτύχεις αν δεν σεβαστείς τους πολίτες

Ο Όμιλος για την Δημοκρατία απέστειλε ανοικτή επιστολή σχετικά με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για την Μαρίνα Κω και της αντιπαράθεσης μεταξύ δύο στελεχών της δημοτικής αρχής πρώην και νυν προέδρου της επιχείρησης σχετικά με τα ταμεία της Μαρίνας και τη βιωσιμότητα. Ο Όμιλος κάνει ειδική αναφορά στα χρήματα που έχουν δαπανηθεί σε εκδηλώσεις και αθλητικούς συλλόγους υπολογίζοντας ότι είναι περίπου 200.000 ευρώ. 

Ζητά να γίνει επίσημη ενημέρωση από τον νυν πρόεδρο αναλυτική για τα οικονομικά της μαρίνας , τα προβλήματα αλλά και τις σκέψεις για το μέλλον, σχολιάζοντας παράλληλα την δημιουργία ενός ακόμη εστιατορίου μέσα στον χώρο με χρήματα επενδυτή στα πρότυπα της Αίγλης. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

Διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα μας το «Βήμα της Κω» ένα ρεπορτάζ που αφορούσε την Μαρίνα της Κω και τις σχέσεις μεταξύ των δύο στελεχών της δημοτικής αρχής, του πρώην και του νυν προέδρου της, δημοτικών συμβούλων Κώστα Χόνδρου και Γιάννη Καλέργη.

Θα σταθούμε στο γεγονός της «αντιπαράθεσης» αφού η Μαρίνα μας αφορά άμεσα επειδή είναι περιουσία των πολιτών που αποκτήθηκε με το δικό του χρήμα και δεν είναι περιουσία ενός δημοτικού συμβούλου, ούτε του δημάρχου.

Ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση έγκαιρα  για την καλή λειτουργία του Δήμου μας πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα, τα δημοσίευσε και τα έστειλε σε όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε!

Είναι αναγκαίο γράψαμε,  να γνωρίζουν όλοι οι νεοεκλεγμένοι σύμβουλοι τα οικονομικά, τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τα προβλήματα όλου του Δήμου και των επιχειρήσεων του!  Είναι αναγκαίο γράψαμε, κάθε αντιδήμαρχος και κάθε πρόεδρος να μας πει τι παρέλαβε, ποια είναι τα προβλήματα και τι σκέφτεται να κάνει. Είναι αναγκαίο γράψαμε, να συνεννοηθούν όλοι μαζί οι σύμβουλοι και να βγάλουν ένα ενιαίο πρόγραμμα για τον Δήμο και τις επιχειρήσεις του. Και όλα αυτά γράψαμε να είναι αληθινά και να τα δημοσιοποιήσουν στα αφεντικά τους που είναι οι πολίτες ώστε να γνωρίζουμε τι παρελαβαν και τι κάνουν.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε και σήμερα έκπληκτοι εξαιτίας μιας διάστασης απόψεων μεταξύ δύο συμβούλων της ίδιας δημοτικής αρχής και όχι από τον πρόεδρο της Μαρίνας που ανέλαβε πριν από 5 μήνες, μαθαίνουμε ότι η Μαρίνα είχε το 2022 κέρδη 500 χιλιάδες ευρώ και το 2023 πάνω από 500 χιλιάδες!  Και αν υπολογίσουμε και κάπου 200 χιλιάδες που πήγαν σε εκδηλώσεις και αθλητικούς συλλόγους (δηλαδή σε έξοδα ξένα με το αντικείμενο και τις ανάγκες της Μαρίνας) τότε το ταμείο σήμερα θα πρέπει να έχει ζεστά λεφτά πάνω από 1.200.000 εκατομμύρια ευρώ!!

Αγαπητέ και σεβαστέ πρόεδρε της Μαρίνας κ. Καλέργη, ελπίζουμε έστω και μετά από πέντε μήνες να ενημερώσετε τους συναδέλφους σας που είμαστε βέβαιοι ότι δεν γνωρίζουν τίποτα , αλλά και εμάς τους φτωχούς πολίτες, τι παραλάβατε, ποια είναι τα προβλήματα και τι σκέφτεστε να κάνετε στη Μαρίνα.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η καρέκλα που κάθεσαι δεν έγινε τυχαία. Ότι εάν θέτετε να επιτύχετε στους μεγάλους στόχους σας θα πρέπει οι πολίτες στο σύνολο τους να βρίσκονται στο πλευρό σας, όπως έγινε τότε που οι παλιοί συνάδελφοι σας διεκδικούσαν την Μαρίνα. Ότι οι παλιοί συνάδελφοι σας άλλαξαν τον νόμο δύο φορές για να την πάρουν. Ότι οι παλιοί συνάδελφοι σας έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά και δανείστηκαν 1 δισεκατομμύριο δραχμές για να την κατασκευάσουν. Και ότι στα εγκαίνια της ήταν παρόντες όλοι οι πολίτες της Κω, γιατί ήταν δικό τους απόκτημα. Ότι όλα τα εστιατόρια της πόλης εκείνη την αξέχαστη ημέρα προσέφεραν από δύο λαμαρίνες φαγητά!

Πολλοί από εμάς σας ψήφισαν γιατί σας εμπιστεύονται. Σας λέμε λοιπόν ότι θα αποτύχετε εάν δεν εμπιστευτείτε τους πολίτες. Εάν δεν τους πείτε την αλήθεια, τα δύσκολα και τα εύκολα, τα μεγάλα και τα μικρά και αν δεν τους ζητήσετε την γνώμη τους και την βοήθεια τους.

Το να φτιαχτεί ακόμα ένα εστιατόριο μέσα στη Μαρίνα και μάλιστα με χρήματα του επενδυτή όπως το Ακταίον δεν είναι τίποτε! Ούτε χρειάζεται! Το να γίνει όμως η επέκταση της Μαρίνας που είναι το μεγάλο όραμα, είναι ένας πολιτικός άθλος που μπορεί να γίνει μόνο όταν οι πολίτες σε εμπιστευτούν και τους σεβαστείς. Μόνο οι πολίτες μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα συμφέροντα!

Έχουν περάσει πέντε μήνες. Έχεις στα ταμεία σου πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. ΤΟΛΜΗΣΕ!

Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση

(ΣΗΜ. Η δημοσίευση αυτή στηρίχτηκε στην άποψη ότι ο Όμιλος πέραν των προτάσεων του θα πρέπει να ασκεί και κριτική σε αυτούς που αποφασίζουν για την δική μας ζωή και περιουσία)

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr