Ψήφισμα ΔΣ Λειψών για το θάνατο του Γιώργου Σπανού

Ψήφισμα ΔΣ Λειψών για το θάνατο του Γιώργου Σπανού

Ο δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και σύσσωμη η κοινωνία των Λειψών εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Επίτιμου δημότη Λειψών Γιώργου Σπανού.

Στο άκουσμα του θανάτου του ανθρώπου που συνέβαλε καθοριστικά στην άρση της απομόνωσης του ακριτικού νησιού μας, οι καμπάνες ήχησαν νεκρώσιμα, όπως θα συνέβαινε για κάθε Λειψιώτη. Γιατί ο Γιώργος Σπανός υπήρξε πατριώτης. Ήταν ένας από εμάς. Μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε.

Υπήρξε ο άνθρωπος που έφερε πιο κοντά όλους τους Δωδεκανησίους, που ένωσε το Βόρειο με το Νότιο Αιγαίο, που έκανε τις μετακινήσεις στην περιοχή μας πιο ανθρώπινες, μειώνοντας την ταλαιπωρία και αυξάνοντας τις επιλογές μας, που συνέβαλε καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, που, με λίγα λόγια, έφερε τον πολιτισμό στην περιφερειακή ακτοπλοΐα.

Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε, και συ Γιώργο Σπανέ με πολύ κόπο και αμέτρητες θυσίες κέρδισες επάξια την αιώνια μνήμη, αλλά και μια ιδιαίτερη θέση στην εξέδρα των σπουδαίων αυτού του τόπου, για την μοναδική παρακαταθήκη που μας άφησες.

Όσο το «Πορτοκαλί» θα συνυπάρχει με το «Γαλάζιο» θα υπάρχεις μέσα στις καρδιές και στο μυαλό μας.

Αιωνία σου η Μνήμη

O Δήμαρχος Λειψών Ο Πρόεδρος ΔΣ

Φώτης Μάγγος Θεολόγος Γαμπιέρης

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr