Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κω για Μανόλη Χατζηγιακουμή

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κω για Μανόλη Χατζηγιακουμή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα πρώτη (1) Μαρτίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00, άκουσε από την Πρόεδρο κα Τελλή – Τσιμισίρη Διονυσία, τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του διακεκριμένου συμπατριώτη μας κλασικού φιλόλογου, νεοελληνιστή και ερευνητή της μουσικής παράδοσης του τόπου μας και της εκκλησιαστικής μουσικής, Εμμανουήλ Κ. Χατζηγιακουμή.

Η Πρόεδρος εξήρε την προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του εκλιπόντος , που με βαθιά πίστη στην ανθρωπιστική παιδεία, προσέφερε στην Κω και στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω του τεράστια πνευματική κληρονομιά και δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο εκλιπών προσέφερε πολλά στο νησί μας και στην πατρίδα μας, μέσα από το πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο.

Τιμήθηκε για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, με το Αριστείο Γραμμάτων, από την Ακαδημία Αθηνών, αλλά και για το συνολικό έργο του, με το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σεμνός άνθρωπος, παρέπεμψε για επόμενο χρόνο την πρόταση που του απηύθυνε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς πριν ένα χρόνο, να τον τιμήσει ο Δήμος μας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο με βαθιά θλίψη τον αποχαιρετά, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο νησί μας,

 

 

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να τιμηθεί ο εκλιπών από τον Δήμο Κω.

2. Να παρασταθεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμο ακολουθία.

3. Να εκφράσει τη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οικογένειά του και τους οικείους του.

4. Να επιδώσει στην οικογένεια του εκλιπόντος το παρόν ψήφισμα, και

5. Να δημοσιευθεί το παρόν στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

 

Το παρόν ψήφισμα έλαβε αύξοντα αριθμό Απόφασης 59/2024

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΩ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΤΕΛΛΗ – ΤΣΙΜΙΣΙΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α.

Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference”

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Mission παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία

©2020 radioproto.gr