Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Κω – Ελλείψεις στις εφορευτικές. Πως ψηφίζουν οι ΑΜΕΑ

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Κω – Ελλείψεις στις εφορευτικές. Πως ψηφίζουν οι ΑΜΕΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία σε όλα τα τμήματα της Κω. Όπως όλα δείχνουν καταγράφεται μεγάλη συμμετοχή παρά το γεγονός ότι αρκετοί εργάζονται στον τουρισμό σήμερα.

Ζητήματα προκύπτουν από τις ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές καθώς η προσέλευση είναι μικρή παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κυρώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά το κλίμα, είναι ήρεμο όπως και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάτι που επισημάνουν και τονίζουν οι πάντες με θετικό τρόπο. Στα θετικά καταγράφεται και η μεγάλη συμμετοχή των νέων ψηφοφόρων καθώς παιδιά που ακόμη φοιτούν στο λύκειο, άσκησαν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα .Μάλιστα μας δήλωσαν ότι τους άρεσε η διαδικασία και είχαν αίσθημα ευθύνης και κρίσης. 

Τέλος οι ΑΜΕΑ που επιθυμούν να ψηφίσουν και δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι, μπορούν να ψηφίσουν ακόμη και από το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν αφού ο δικαστικός αντιπρόσωπος μαζί με μέλος της εφορευτικής επιτροπής πηγαίνει τα ψηφοδέλτια με το φάκελο στον ψηφοφόρο με μειωμένες κινητικές ικανότητες στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ο δικαστικός αντιπρόσωπος ρίχνει το σφραγισμένο φάκελο στην κάλπη και μπορεί να γίνει παρουσία του συνοδού του ψηφοφόρου.

Επίσης μπορεί ο συνοδός να συνοδέψει τον ψηφοφόρο ΑΜΕΑ ακόμη και μέσα στο παραβάν. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες με μειωμένη όραση να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με σκύλο συνοδό.

Σάντυ Λαδικού

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Advertorials

Dermatology & Cosmetics Lab: Μεγάλη καλοκαιρινή προσφορά στην θεραπεία κρυολιπόλυσης Coolsculpting by Zeltiq για απώλεια τοπικού πάχους σε μία επίσκεψη!

  Dermatology & Cosmetics Lab: Μεγάλη καλοκαιρινή προσφορά στην θεραπεία κρυολιπόλυσης Coolsculpting by Zeltiq για απώλεια τοπικού πάχους σε μία επίσκεψη!   Για ραντεβού :

©2020 radioproto.gr