Χωρίς περικοπή οι συντάξεις για όσους συνταξιούχους εργάζονται. Σύνταξη και για όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ

Χωρίς περικοπή οι συντάξεις για όσους συνταξιούχους εργάζονται. Σύνταξη και για όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ

Σε ευνοϊκές για τους πολίτες θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι:

– Καταργείται η περικοπή του 30% της σύνταξης για όσους συνεχίζουν να εργάζονται. Τερματίζεται ο τιμωρητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε το Κράτος όσους συνταξιούχους συνέχιζαν να εργάζονται.

– Θα μπορούν να χορηγούνται συντάξεις σε όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ, αφού αυξάνεται το όριο οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ και για τους αγρότες του πρώην ΟΓΑ, από τις 6.000 στις 10.000 ευρώ.

– Επεκτείνεται σε 9 μήνες το επίδομα μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, ένα επίδομα που αντιστοιχεί πλέον στον κατώτατο μισθό.

– Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να λάβουν επικουρική σύνταξη, με τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης, όπως ισχύει και για τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr