Χωρίς περικοπή οι συντάξεις για όσους συνταξιούχους εργάζονται. Σύνταξη και για όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ

Χωρίς περικοπή οι συντάξεις για όσους συνταξιούχους εργάζονται. Σύνταξη και για όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ

Σε ευνοϊκές για τους πολίτες θεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι:

– Καταργείται η περικοπή του 30% της σύνταξης για όσους συνεχίζουν να εργάζονται. Τερματίζεται ο τιμωρητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε το Κράτος όσους συνταξιούχους συνέχιζαν να εργάζονται.

– Θα μπορούν να χορηγούνται συντάξεις σε όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ, αφού αυξάνεται το όριο οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ και για τους αγρότες του πρώην ΟΓΑ, από τις 6.000 στις 10.000 ευρώ.

– Επεκτείνεται σε 9 μήνες το επίδομα μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες, ένα επίδομα που αντιστοιχεί πλέον στον κατώτατο μισθό.

– Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να λάβουν επικουρική σύνταξη, με τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης, όπως ισχύει και για τους εργαζόμενους και ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι θετική στη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι θετική στη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων «Όσοι μιλούν για το δημόσιο πανεπιστήμιο, συμπεριφέρονται σα να μην κυβέρνησαν ποτέ, σα

©2020 radioproto.gr