Χωρίς δημοσιογραφική  κάλυψη το δημοτικό συμβούλιο στην Αντιμάχεια. Τι δήλωσαν οι παρατάξεις στο Ράδιο Πρώτο

 

 

 

Χωρίς δημοσιογραφική  κάλυψη το δημοτικό συμβούλιο στην Αντιμάχεια. Τι δήλωσαν οι παρατάξεις στο Ράδιο Πρώτο

Για το γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στους δημοσιογράφους στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και δεν βιντεοσκοπήθηκε η συνεδρίαση ολόκληρη, μίλησαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων στο Ράδιο Πρώτο 91.5 το πρωί της Πέμπτη 4 Ιουνίου. 

Δύναμη Αλλαγής Μ. Χατζηκαλύμνιος: Οργανωμένο σχέδιο της δημοτικής αρχής ο αποκλεισμός των ΜΜΕ. Χωρίς ενημέρωση η κοινωνία

Ο εκπρόσωπος της Δύναμης Αλλαγής μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 για το γεγονός ότι το προεδρείο του ΔΣ Κω δεν επέτρεψε την καταγραφή της πρώτης δια ζώσης συνεδρίασης στην μετά κορονοϊό εποχή από τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο Δικαίου , η εγκύκλιος αναφέρεται σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θηρών με ισχύ έως τις 31/05/20 και ότι από 1η Ιουνίου οι συνεδριάσεις μπορούν να γίνονται κανονικά με την παρουσία του κοινού τηρώντας αποστάσεις και μέτρα προστασίας.

« Ως παράταξη καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη συμπεριφορά. Την ώρα που πρέπει να είμαστε ενωμένοι , η δημοτική αρχή δεν το πράττει. Οργανωμένο το σχέδιο . Συνειδητή η απόφαση να αποκλειστούν τα ΜΜΕ και να μην γίνει η καταγραφή ολόκληρη ώστε να μεταδοθεί στη συνέχεια ολόκληρη η συνεδρίαση.»

Π. Αβρίθης αντιδήμαρχος:  «Δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή για την αποσπασματική καταγραφή του Δημοτικού Συμβουλίου από το ΔΗΡΑΣ. Μακριά από το Δημοτική Αρχή η έλλειψη δημοκρατίας»

Την δική του θέση για το θέμα εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κ. Παναγιώτης Αβρίθης. Ο αντιδήμαρχος αρχικά τοποθετήθηκε επί της εγκυκλίου λέγοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ξεκάθαρα σε συνεδρίαση δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών.

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να καταγράψουν την συνεδρίαση , αλλά ούτε έγινε ολόκληρη η βιντεοσκόπηση από το ΔΗΡΑΣ , ο κ. Αβρίθης δήλωσε ότι η δημοτική αρχή δεν αποκλείει την ενημέρωση των πολιτών και τους δημοσιογράφους που επιτελούν λειτούργημα. « Μακριά από τη δημοτική αρχή η έλλειψη δημοκρατίας. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αποσπασματική καταγραφή. Όλες οι συνεδριάσεις καταγράφονται με απομαγνητοφωνήσεις.»

Ο κ. Αβρίθης στη συνέχεια ανέφερε ότι επιθυμία είναι να επέλθει σύντομα η κανονικότητα , να γίνονται ανοικτές οι συνεδριάσεις και να μεταδίδονται από την τηλεόραση ώστε να μπορούν οι πολίτες να βλέπουν όπως είπε « τους δημοτικούς συμβούλους που κωλυσιεργούν τις διαδικασίες για σημαντικές αποφάσεις και να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πραγματικό έργο της δημοτικής αρχής. Χαιρετίζουμε και θέλουμε να είναι ανοικτές οι συνεδριάσεις».

Κική Μακρή: Εξαιτίας της πανδημίας δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα για την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κα. Κική Μακρή για το θέμα είπε ότι διαχρονικά οι δημοτικές αρχές στοχοποιούν ΜΜΕ , όπως και στο ΔΗΡΑΣ. Εξαιτίας της πανδημίας δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα, την ώρα που σε μία μεγάλη αίθουσα παρίσταντο ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων και υπήρχε χώρος για τους δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας το θέμα της ημερήσιας διάταξης , επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξης , ότι σχεδιάζεται η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας , προκειμένου να υπηρετηθούν τα αλλότρια και υψηλά συμφέροντα.  

Ιωάννα Ρούφα για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάνει λόγο για απαγορεύσεις και bullying

Η επικεφαλής της παράταξης Όραμα και Δράση μίλησε για το θέμα στο Ράδιο Πρώτο. Στη συνέχεια απέστειλε γραπτώς την θέση της.

Σύρθηκαν σε δια ζώσης συνεδρίαση.

Το μόνο που απασχολούσε τον κύριο Νικηταρά ήταν να πάρει μιαν οριακά πλειοψηφική απόφαση για να μεταβεί σήμερα στη Ρόδο και να εκχωρήσει τη διαχείριση των απορριμμάτων στην υπό σύσταση Α.Ε.

Απαγόρευσε στη δημοτική τηλεόραση να μαγνητοσκοπήσει τη συνεδρίαση!

Απαγόρευσε την παρουσία δημοσιογράφων!

Απαγόρευσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να δώσει το λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων για ανακοινώσεις!

Φίμωσαν και επιτέθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους απροκάλυπτα και αναίσχυντα!

Ιδιαίτερα οι γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι δέχτηκαν κανονικό bullying!

Ο κύριος Νικηταράς εμφανίστηκε για άλλη μια φορά σαν ένα φοβισμένο και προπάντων ένοχο παιδί που προσπαθεί απεγνωσμένα να κρυφτεί…

Καμιά ανοχή. Καμιά εμπιστοσύνη

Τέλος, ο κ. Στάθης Πίτσης αρχισυντάκτης του ΒτΚ και πρόεδρος ΣΕΜΜΕΚ προέβαλλε σοβαρές ενστάσεις για τον αποκλεισμό των ΜΜΕ από την πρώτη συνεδρίαση που έγινε με την φυσική παρουσία των συμβούλων μετά από αρκετούς μήνες, υπογραμμίζοντας την αποσπασματική όπως ενημερώθηκε από το ΔΗΡΑΣ κάλυψη από το μέσο.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Έχουμε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις από την κατάργηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Σχολικών Επιτροπών;

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Έχουμε συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις από την κατάργηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Σχολικών Επιτροπών; Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη

Ενημέρωση

Γ.Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο

Γ.Νικητιάδης: Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις του υπ. Υγείας για το ΕΚΑΒ στη Δωδεκάνησο Ανευθυνοϋπεύθυνες απαντήσεις, αναφορικώς με την έλλειψη πτητικών μέσων αεροδιακομιδών και το συντονισμό τους στη

©2020 radioproto.gr