Χρ. Καραγιάννη: «Να πάρει θέση η Περιφέρεια για τις καθυστερήσεις στο Μεταφορικόύ Ισοδύναμο και τον εμπαιγμό των νησιωτών»

Χρ. Καραγιάννη: «Να πάρει θέση η Περιφέρεια για τις καθυστερήσεις στο Μεταφορικόύ Ισοδύναμο και τον εμπαιγμό των νησιωτών»

Ανακοίνωση εξέδωσε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» κ. Χρύσα Καραγιάννη αναφορικά με τις καθυστερήσεις αποπληρωμής του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:

,Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, αναφορικά με τις προσωπικές του «πρωτοβουλίες» για την έγκριση πιστώσεων και τις οφειλόμενες καταβολές του ΜΙ στους νησιώτες.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι κεκτημένο ΔΙΚΑΙΩΜΑ των νησιωτών και των νησιωτισσών ! Δεν είναι εργαλείο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, ούτε είναι ζήτημα ατομικών «πρωτοβουλιών» για την εφαρμογή του. Και, δυστυχώς, μόνο ως ειρωνεία μπορούμε να αξιολογήσουμε τις δηλώσεις του Υφυπουργού, όταν βρισκόμαστε στο τέλος του 2023 και οι πληρωμές αφορούν μέρος των οφειλόμενων του έτους 2022!

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι το μόνο μέτρο που προσφέρει ανακούφιση στους νησιώτες, ενισχύοντας μεταφορές πολιτών, αγαθών και καυσίμων και ως τέτοιο απαιτούμε όχι μόνο τη διατήρηση αλλά και τη γενναία ενίσχυσή του.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να αθετεί τις θεσμικές υποχρεώσεις της απέναντι στις νησιωτικές κοινωνίες, συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να είσαι νησιώτης και απαξιώνει το ΜΙ οδηγώντας το στην ακύρωσή του. Απόδειξη αυτού είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2024 προς ψήφιση, δεν προβλέπονται αυξήσεις στο κονδύλι της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τις πληρωμές του ΜΙ.

Για τους παραπάνω λόγους, ως περιφερειακή παράταξη περιμένουμε από την περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου να πάρει δημόσια θέση, αν και είναι γνωστές οι προσωπικές απόψεις του περιφερειάρχη για το Θεσμό του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αφού το παρομοίωσε σε δημόσιο λόγο με “καθρεφτάκια για τους Ιθαγενείς”. Ζητάμε λοιπόν να ληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες άσκησης πίεσης προς στα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και απρόσκοπτη λειτουργία του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

 

Από το Γραφείο τύπου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Festival

Το πρόγραμμα στο 7ο Kos 3X3 Basketball Στην πλατεία Ανταγόρα θα «χτυπά η καρδιά» του μπάσκετ για το πενθήμερο αφού από αύριο μέχρι και την

©2020 radioproto.gr