Χρυσές διακρίσεις προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου σε διεθνή διαγωνισμό
Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν προϊόντα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Διεθνή Διαγωνισμό “Mediterranean Taste Awards 2022”, αποδεικνύοντας την επαγγελματική και ποιοτική δουλειά των παραγωγών μας. Μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος του Πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης συγχαίρει τους διακριθέντες παραγωγούς με την ακόλουθη επιστολή:
Σας συγχαίρουμε για την κατάκτηση των βραβείων σας στον Διεθνή Διαγωνισμό “Mediterranean Taste Awards 2022”, όπως αυτά αναφέρονται κάτωθι:
Βραβείο Platinum Excellent Taste Awards
1. Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ– Τυροκομείο «Νικόλαος Πιτταράς»/Νάξος
2. Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης ωρίμανσης– Τυροκομείο «Νικόλαος Πιτταράς»/Νάξος
Βραβείο Gold Excellent Taste Awards
1. Φρέσκο Ξινοτύρι Νάξου– Τυροκομείο «Νικόλαος Πιτταράς»/Νάξος
2. Γραβιέρα μπαστούνι– Τυροκομείο «Νικόλαος Πιτταράς»/Νάξος
3. Γλυκιά Μυζήθρα– Τυροκομείο «Νικόλαος Πιτταράς»/Νάξος
4. Πρόβειο Γιαούρτι-Τυροκομείο «Βοναπάρτης»/ Κάσος
5. Μυζήθρα- Τυροκομείο «Βοναπάρτης»/ Κάσος
Βραβείο Silver Excellent Taste Awards
1. Θυμαρίσιο Μέλι Τήλου- Ζαφείρης Οικονόμου /Τήλος
Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, αποτελεί μεγάλη πηγή αισιοδοξίας το γεγονός ότι οι παραγωγοί των νησιών μας παραμένουν πιστά προσηλωμένοι στην διατήρηση της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων τους, αξιοποιούν ευκαιρίες εξωστρέφειας, ανάδειξης και προώθησης της εξαιρετικής δουλειάς τους, στοχεύουν ψηλά και κατακτούν επάξια αξιόλογες βραβεύσεις.
Η τυποποίηση των προϊόντων μας, η μεταποίηση και η διατήρηση της υψηλής διατροφικής τους αξίας, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την τοπική γαστρονομική παράδοση, αποτελούν τους
καλύτερους πρεσβευτές για την διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα.
Η Περιφέρεια παραμένει πάντα δίπλα σας ως αρωγός και υποστηρικτής της μεγάλης σας προσπάθειας.
Με εκτίμηση Φιλήμονας Ζαννετίδης
Εντεταλμένος Π.Σ. Πρωτογενούς Τομέα