ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020 : Μια κοινή δράση του ΔΟΠΑΒΣ και του KOS TV με μαγνητοσκοπημένες και διαδικτυακές εκδηλώσεις

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020»

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 18:00

Άναμμα χριστουγεννιάτικων δένδρων σε live streaming ξεκινώντας από Κέφαλο, Αντιμάχεια, Μαστιχάρι, Καρδάμαινα, Πυλί, Ασφενδιού και Πόλη.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 3 Ιανουαρίου

‘’Χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό χωριό’’ ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα με τον πλανήτη των χριστουγεννιάτικων δένδρων, ζωντανή σύνδεση με το χωριό του Αι Βασίλη, περιήγηση στο μουσείο των χαμένων αξιών, συναυλίες, καραόκε, εκπαιδευτικά μουσικά βίντεο, ιστορίες με κούκλες, κατασκευές, φιλοζωικές δράσεις, θέατρο σκιών, σήριαλ με την ιστορία του Σκρούτζ και πολλές άλλες εκπλήξεις για 16 ώρες το 24ωρο και 6 ώρες live από τις 16:00 μέχρι τις 22:00.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, 11:00

Προβολή στο KOS TV μαγνητοσκοπημένης εκδήλωσης με τους παιδικούς σταθμούς με πολλά παιχνίδια, μουσική, χορό και εκπλήξεις.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 11:00

Ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τον JOKER για παιδιά και μεγάλους

Υπεύθυνος προγράμματος Γιώργος Πετρής

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, 11:00

Προβολή στο KOS TV μαγνητοσκοπημένης εκδήλωσης με τους παιδικούς σταθμούς με πολλά παιχνίδια, μουσική, χορό και εκπλήξεις

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, 21:00

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική

Παρουσίαση παραδοσιακών, νησιώτικων και λαϊκών τραγουδιών με επταμελή ορχήστρα.

Υπεύθυνος προγράμματος Δημήτρης Πέτρου.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου – Τρίτη 5 Ιανουαρίου,18:30

Διαδικτυακό κυνήγι χριστουγεννιάτικου θησαυρού με 12 ιστορίες και 12 κρυμμένους γρίφους από την ΚΙΒΩΤΟ.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, 21:00

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με νησιώτικη και κρητική μουσική.

Παρουσίαση παραδοσιακών, νησιώτικων και κρητικών τραγουδιών με τετραμελή ορχήστρα.

Υπεύθυνος προγράμματος Αλέκος Κρητικός

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, 11:00

Προβολή στο KOS TV μαγνητοσκοπημένης εκδήλωσης με τους παιδικούς σταθμούς με πολλά παιχνίδια, μουσική, χορό και εκπλήξεις.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, 23:00

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική.

Παρουσίαση παραδοσιακών, νησιώτικων και λαϊκών τραγουδιών με οκταμελή ορχήστρα.

Υπεύθυνος προγράμματος Στέλιος Γερασκλής/Αντώνης Λαμπρόγλου.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, 21:00

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με λαϊκή μουσική.

Παρουσίαση λαϊκών τραγουδιών με τετραμελή ορχήστρα

Υπεύθυνος προγράμματος Γιάννης Βαρκάς

Τρίτη 5 Ιανουαρίου, 21:00

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έντεχνη και παραδοσιακή κρητική μουσική.

Παρουσίαση έντεχνων και παραδοσιακών κρητικών τραγουδιών με τετραμελή ορχήστρα

Υπεύθυνος προγράμματος Βασίλης Κοκκαλάκης

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, 21:00

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έντεχνη και ροκ μουσική

Παρουσίαση ελληνικών και ξενόγλωσσων έντεχνων και ροκ τραγουδιών με τριμελή ορχήστρα.

Υπεύθυνη προγράμματος Χριστίνα Καλοτίνη.

Μελωδίες από την Φιλαρμονική Κω και Ηρακλειδών σε ολιγομελή τμήματα κατά την εορταστική περίοδο.

Μήνυμα της αντιδημάρχου Σέβης Βλάχου: 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στα περισσότερα μέρη του κόσμου, όπως και στο νησί μας.

Η συζήτηση για τα Χριστούγεννα και τον τρόπο με τον οποίο ο ΔΟΠΑΒΣ θα γιορτάσει και θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό για τα Χειμερινά Ιπποκράτεια δυστυχώς δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρονιά με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη της πανδημίας.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε ήδη ξεκινήσει τα Χειμερινά Ιπποκράτεια με περισσότερες από 100 εκδηλώσεις στην πόλη και στις κοινότητες, από τις οποίες κατορθώσαμε και υλοποιήσαμε με επιτυχία το 90% από τον Νοέμβριο του ‘19 μέχρι τον Μάρτιο του ΄20 που έγινε το πρώτο lockdown.

Στην συνέχεια είμασταν από τους ελάχιστους δήμους που καταρτίσαμε πρόγραμμα εκδηλώσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Με σοβαρότητα ανταποκριθήκαμε στα πρωτόκολλα των υπουργείων που δημοσιεύονταν σχεδόν κάθε εβδομάδα ή κάθε 10ημέρες. Παρά τη σκληρή δουλειά και την αναστάτωση με τις αλλαγές σε διοικητικά έγγραφα και αλλαγές σε τεχνικό επίπεδο τα θερινά Ιπποκράτεια υλοποιήθηκαν με επιτυχία σε ποσοστό 70% από τον αρχικό σχεδιασμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος ως προς τα τοπικά σχήματα προτείνουμε να κινηθούμε και τον φετινό χειμώνα. Επιλέγουμε να στηρίξουμε τον πολιτισμό και τους ντόπιους καλλιτέχνες τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σχεδιάζοντας διαδικτυακά και τηλεοπτικά τις εκδηλώσεις μας, σε συνεργασία με εταιρείες παραγωγής και παρουσίασης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και το KOS TV. Αν υποθέσουμε ότι το μοντέλο ακορντεόν – lockdown θα ακολουθηθεί μέχρι την Άνοιξη γίνεται κατανοητό ότι προγραμματισμός εκδηλώσεων τριμήνου ή εξαμήνου δεν μπορεί να γίνει διότι θα εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί στις ανοιχτές εκδηλώσεις με θεατές. Άρα σχεδιάζουμε μόνο για τα Χριστούγεννα και εν συνεχεία σε επόμενη φάση για τις Απόκριες.

Συγκεκριμένα για την ενότητα των μουσικών εκδηλώσεων και των δράσεων των παιδικών σταθμών θα συνεργαστούμε με το KOS TV για τη μαγνητοσκόπηση με τη στήριξη δημοσιογράφων και τεχνικών του μέσου ενώ τη δαπάνη για την αμοιβή των καλλιτεχνών και την ηχοφωτιστική κάλυψη θα την αναλάβει ο ΔΟΠΑΒΣ. Πρόκειται για μια κοινή δράση του ΔΟΠΑΒΣ και του ΔΗΡΑΣ που έχει δοκιμαστεί ξανά με επιτυχία με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τον τομέα των παιδικών σταθμών.

Αυτά τα προγράμματα είτε αρθεί το lockdown είτε όχι έχουν αξία διότι είναι τοπικές παραγωγές που δίνουν βήμα έκφρασης και δημιουργίας στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό , αναδεικνύουν το ταλέντο και τις δεξιότητες τους , προσφέρουν ποιοτικό θέαμα , εμπλουτίζουν το αρχείο του ΔΗΡΑΣ, είναι μια ευχάριστη διέξοδος που προσφέρει θαλπωρή και ζεστασιά σε όλη την οικογένεια και ιδίως σε ανθρώπους που μένουν σπίτι μόνοι τους, είναι ασθενείς , οικονομικά αδύναμοι και δεν έχουν επιλογές ψυχαγωγίας.

Με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό που ξεκίνησε από αρχές Οκτωβρίου σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις διαδικτυακά από Δεκέμβρη μέχρι Γενάρη στοχεύουμε στο να δημιουργηθεί

εορταστικό κλίμα και να ανέβει η ψυχολογία των πολιτών. Στον παλαιό εξοπλισμό που συντηρήθηκε προστέθηκαν οι δωρεές από ντόπιους επιχειρηματίες αλλά και η προμήθεια νέου με αγορά από τον δήμο για να φτάσουμε ακόμα σε περισσότερες γειτονιές φέτος.

Η εύκολη λύση θα ήταν να μην σχεδιάζαμε τίποτα. Έχουμε δείξει όμως ότι δε φοβόμαστε τη σκληρή δουλειά και κόντρα στις αντιξοότητες προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη με στοχευμένα έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς.

Ο Δήμος μας έχει δημιουργήσει ισχυρό δίχτυ προστασίας απέναντι σ’ αυτή την κρίση με μέτρα ανακούφισης στους πληγέντες, με μειώσεις τελών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με υπηρεσίες πρόνοιας, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη λειτουργία της γραμμής του δημότη για την καταγραφή αιτημάτων, με την διενέργεια συσσιτίου, με διανομή τροφίμων και δωροεπιταγών, με τη δωρεάν διενέργεια rapid τεστ, με τακτικές απολυμάνσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους δημοσίων και δημοτικών χώρων, με έλεγχο των λυμάτων στις τρεις βιολογικές μονάδες του νησιού και με παραχώρηση οικίσκων στο νοσοκομείο για τους ασθενείς του covid.

Αυτός ο δήμος και η δημοτική αρχή επενδύουν στον τομέα της υγείας με την δέσμευση 1 εκ. ευρώ για την μελέτη του νέου νοσοκομείου στο Λινοπότι, με την επιδότηση του ενοικίου των επικουρικών γιατρών, με τη διεκδίκηση στελέχωσης των υπαρχόντων δομών στην πόλη και στην Αντιμάχεια με μόνιμο προσωπικό και δημιουργίας ΜΕΘ.

Αυτός ο δήμος και η δημοτική αρχή επενδύουν στην πολιτική προστασία με προμήθεια νέου εξοπλισμού, με την υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων και δημιουργία νέου υποσταθμού στην Κέφαλο.

Ένας δήμος, λοιπόν, που από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά, με λογική και ευαισθησία, είναι σε θέση να επενδύσει και στο στολισμό και στις εκδηλώσεις για την εορταστική περίοδο.

Η Κως φοράει τα γιορτινά της. Δεν παραδίδει τα όπλα. Αντιστέκεται στη λογική που θέλει σε κάθε κρίση ο πολιτισμός να είναι το πρώτο θύμα που θα πέσει. Για την ψυχολογική και οικονομική στήριξη των εργαζόμενων στον τομέα του πολιτισμού και με σεβασμό στο κάθε ευρώ που δαπανάται λέμε ΝΑΙ στη διοργάνωση εκδηλώσεων με πρωτότυπο, οικονομικό και ασφαλή τρόπο.

Συγκεκριμένα προτείνουμε:

– Μουσικές εκδηλώσεις/συναυλίες με τοπικά σχήματα για την εορταστική περίοδο. Μαγνητοσκοπημένες σε συνεργασία με το KOS TV.

– Παιδικά χριστουγεννιάτικα προγράμματα διαδικτυακά όπως χριστουγεννιάτικο χωριό με εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια

– Χριστουγεννιάτικο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού.

– Δράσεις με εορταστικές ενότητες σε συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας. Μαγνητοσκοπημένες σε συνεργασία με το KOS TV.

– Μικρά δρώμενα με τις φιλαρμονικές ορχήστρες του δήμου μας.

– Άναμμα χριστουγεννιάτικων δένδρων με μια λιτή εκδήλωση διαδικτυακά σε live streaming σε συνεργασία με το KOS TV.

Αγαπητοί συνεργάτες ,

με αυτές τις σκέψεις σας καλούμε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτό το πρόγραμμα με μικρές και συμβολικές εκδηλώσεις με έμφαση στη μουσική και στο στολισμό , στην τήρηση των μέτρων και την αποφυγή συνωστισμού.

Στην πρώτη γραμμή βαδίζουμε όλοι μαζί φορώντας μάσκα για να προστατευθούμε από το ιό αλλά όχι για να κλείσουμε τη φωνή, την καρδιά και το μυαλό μας.

Με εκτίμηση

Σέβη Βλάχου

Αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού

Αντιπρόεδρος ΔΣ ΔΟΠΑΒΣ

©2020 radioproto.gr is made with by