ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Share This Post

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με 300.000 € από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χρηματοδοτείται ο ΟΚΑΝΑ για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.

Με σκοπό την χρηματοδότηση της λειτουργίας κοινωνικών δομών του ΟΚΑΝΑ, που παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης, και θεραπείας των εξαρτήσεων, καθώς και κοινωνικής επανένταξης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης και Εξαρτήσεων στο Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Το έργο έχει σκοπό να ενισχύσει τη δράση των Κέντρων Πρόληψης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που λειτουργούν σε Σύρο, Πάρο, Κω και Ρόδο, με την πρόσληψη νέου προσωπικού, προκειμένου να διευρυνθούν οι υπάρχουσες δράσεις σε περισσότερους ωφελούμενους και να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και των αναγκών του, στο εύρος της Περιφέρειας.

Η συνολική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 300.000,00 €. Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οι ωφελούμενοι της παρέμβασης ανέρχονται σε 150 άτομα.

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 3.2.2020 και λήξης η 3.6.2022

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by