Φ. Χατζηδιάκος στο Πρώτο: Για 15 ημέρες η παθολόγος στο νοσοκομείο Κω. «20 χρόνια ακούω για νέο νοσοκομείο» Τι δήλωσε για την υποψηφιότητα του

Share This Post

Φ. Χατζηδιάκος στο Πρώτο: Για 15 ημέρες η παθολόγος στο νοσοκομείο Κω. «20 χρόνια ακούω για νέο νοσοκομείο» Τι δήλωσε για την υποψηφιότητα του

 Με αφορμή τα αυξημένα προβλήματα υγείας στην Κω, στη Ρόδο αλλά και στην Κάλυμνο καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Το στέλεχος του κόμματος και επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός ξεκαθάρισε ότι η παθολόγος που ήρθε στο νοσοκομείο ήρθε για ορισμένο χρόνο και όχι επ΄αόριστον.

« Για 15 ημέρες μετακινείται η παθολόγος από την Αθήνα στο νοσοκομείο Κω. Στην Κάλυμνο τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με την καρδιολογική και αν δεν το κυνηγούσε ο κ. Διακομιχάλης, δεν θα είχαμε κάποια λύση. Το νοσοκομείο της Ρόδου είναι ακέφαλο χωρίς διοικητή εδώ και 3 μήνες συν τις ελλείψεις σε προσωπικό. Οι τοπικοί βουλευτές προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα».

Μάλιστα ο κ. Χατζηδιάκος σχολίασε τις αρμοδιότητες που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση σε σχέση με την υγεία, η οποία ανήκει αποκλειστικά στο Υπουργείο Υγείας.

« Στη νομαρχία που ήμουν επί σειρά ετών αλλά και ως δήμαρχος Ρόδου θυμάμαι για πάνω από 20 χρόνια να συζητάμε για το θέμα των αρμοδιοτήτων και ζητάμε να πάρουμε την ευθύνη από την κεντρική διοίκηση. 20 χρόνια ακούω να γίνεται νέο νοσοκομείο στην Κω. Έγιναν κάποια βήματα και επί Μαχαιρίδη και τώρα επί Χατζημάρκο με την αγορά εξοπλισμού μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι προσλήψεις. Η αυτοδιοίκηση κάνει προσπάθειες. Ως πρόεδρος της ΠΕΔ ( Ένωσης Δημάρχων) θυμάμαι ότι ο Δήμος Μυκόνου αλλά και Σαντορίνης είχε προτείνει και τα κατάφερε να επιδοτεί την στέγη σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς , αστυνομικούς καθώς υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τα υψηλά ενοίκια».

Ο κ. Χατζηδιάκος σε ότι αφορά τα προβλήματα του νοσοκομείου Κω, ανέφερε ότι επί 20 ημέρες που βρισκόταν στην Κω για τα δικαστήρια που αφορούσαν τις πλημμύρες της Ρόδου, είχε την δυνατότητα να καταγράψει τα προβλήματα στις ελλείψεις κύριων ειδικοτήτων. « Τι θα πει δεν προβλέπεται πνευμονολόγος. Να γίνει τροποποίηση του καταστατικού».

Σχολιάζοντας την εποχή μετά την πανδημία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: « Τα δύο χρόνια Covid διέσωσαν την δημοτική αρχή Ρόδου διότι δεν γινόταν τίποτα. Τώρα που επέστρεψε η κανονικότητα, αναδείχθηκε η ανικανότητα. Το ίδιο λέω και για την κυβέρνηση».

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος δεν έχει κρύψει την πρόθεση και την διάθεση όμως περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα από το κόμμα. « Δηλώνω την πρόθεση να είμαι υποψήφιος με κοινό στόχο όλων,  να ανέβει το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

  Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Αγαπητοί φίλοι, Αυτές τις ημέρες μετά από δέκα χρόνια,

Ενημέρωση

Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι

  Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι Κάποιοι είστε απαράδεκτοι!!! Τζάμπα μάγκες λυπάμαι. Στην πρόσφατη κακοκαιρία

©2020 radioproto.gr is made with by