«Ο Άνθρωπος σε αρμονία με τη Φύση»

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ, σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Μπλιάτσου, με τίτλο «Φύσις εξαρκέει πάντα πάσιν». Η έκθεση θα έχει διάρκεια από τις 19 έως τις 29 Αυγούστου, από τις 11:00-13:00 και από τις 19:00-21:00. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 19:00. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την έκθεση είναι το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο (Χάνι).

Παρακάτω παραθέτουμε λίγα λόγια για την έκθεση:

Όλη η αρχαία ιατρική παράδοση και ειδικά ο Ιπποκράτης τόνιζε την σημασία που έχει να βρίσκεται ο άνθρωπος σε αρμονία με την φύση. Η Ιπποκρατική ιατρική πρόσφερε μια ουσιαστική βοήθεια γιατί έβαζε σε τάξη και ρυθμό τον οργανισμό ακριβώς όπως σε τάξη και ρυθμό βρίσκεται η φύση.

<< Η φύση είναι η θεραπεία της νόσου >>

Τα τέσσερα στοιχεία του Εμπεδοκλή γη, νερό, φωτιά και αέρας που αντιστοιχούν στους χυμούς του ανθρώπινου σώματος κατά τον Ιπποκράτη είναι η κεντρική ιδέα αυτής της έκθεσης. Λουλούδια -βότανα, πτηνά απεικονίζονται σε τέσσερα υλικά. Κεραμικά, μέταλλο, καμβάς και ξύλο. Περιστέρια, σε πλατείες κότες και κοκόρια, φωλιές πουλιών δημιουργούν μικρές σκηνές της φύσης στη ζωή των σύγχρονων πόλεων .Πορτραίτα λουλουδιών πρωταγωνιστούν στο στοιχείο της γης, ξύλινα καράβια παραπέμπουν στο υδάτινο κόσμο, μεταλλικές κατασκευές των πουλιών αιωρούνται [ αέρας } και κεραμικά βάζα με λουλούδια αντιστοιχούν στη φωτιά.

Έναν ύμνο στη χαρά που μας προσφέρει η μάνα γη .και μια κραυγή αγωνίας για την καταστροφή της από την ανθρώπινη επέμβαση είναι ο κεντρικός άξονας που στηρίχθηκε αυτή η ενότητα των έργων.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by