Φορολογικές δηλώσεις 2024: Διπλάσιος ο ρυθμός υποβολής σε σχέση με πέρυσι – Κατατίθενται 20.000 καθημερινά

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Διπλάσιος ο ρυθμός υποβολής σε σχέση με πέρυσι – Κατατίθενται 20.000 καθημερινά

Διπλάσιος είναι ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φέτος, σύμφωνα με συνέντευξη από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργο Πιτσιλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιτσιλής τόνισε πως κάθε ημέρα υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, περίπου 20.000 φορολογικές δηλώσεις, την στιγμή που ο αριθμός ανά ημέρα πέρυσι ανερχόταν σε 10.000 – 11.000 δηλώσεις.

Ο κ. Πιτσιλής υπενθύμισε πως φέτος για πρώτη φορά 1.300 φορολογούμενους κατά κύριο λόγο με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις δεν χρειάζεται να υποβάλουν την δήλωση εάν δεν το επιθυμούν, με την ΑΑΔΕ να αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι τη λήξη της προθεσμίας την 1η Ιουλίου δίνοντας παράλληλα και ένα επιπλέον διάστημα έως τις 26 Ιουλίου για τις τροποποιητικές.

Επιπλέον, ο διοικητής της Αρχής εξήγησε πως εάν υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα από τους φορείς οι πολίτες ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση για να το δουν. Η ειδοποίηση θα γίνεται με email αλλά και μέσω της εφαρμογής myAADE app στο κινητό.

Την εφαρμογή την έχουν κατεβάσει ήδη σχεδόν 450.000 φορολογούμενοι ενώ στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές του επόμενου μήνα οι πολίτες θα μπορούν να δουν δήλωση και εκκαθαριστικό και όσοι είναι στην κατηγορία της αυτοματοποιημένης υποβολής να δουν το ειδικό αρχείο με τα δεδομένα και την προεκκαθάριση του φόρου.

Πηγή : newsit.gr 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr