Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» 2022. Συναυλίες και δράσεις στο Ν. Αιγαίο: Ρόδος, Κως, Νίσυρος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος. 18-28 Σεπτεμβρίου 

Share This Post

 

Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» 2022. Συναυλίες και δράσεις στο Ν. Αιγαίο: Ρόδος, Κως, Νίσυρος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος. 18-28 Σεπτεμβρίου 

 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τη Διεθνή Παρέμβαση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής «Επόμενη Ημέρα-ΑΜΚΕ» και την «P-art of the solution» συνεχίζει για έκτη χρονιά το Φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ».

Το Φεστιβάλ Μουσικώς δημιουργήθηκε με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, την προώθηση ενός ευρύτατου συνεργατικού σχήματος μεταξύ τοπικών αρχών, μουσικών και εκπαιδευτικών φορέων, την ανάπτυξη της περιφέρειας, την επαφή με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και ένα ευρύτερο άνοιγμα στον πολιτισμό. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 9 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό: δύο συναυλίες στην Κω (19 & 21 Σεπτεμβρίου), τρεις στη Ρόδο (22, 26 & 27 Σεπτεμβρίου), ενώ οι υπόλοιπες θα υλοποιηθούν στα νησιά της Καρπάθου (18 Σεπτεμβρίου), της Κάσου (20 Σεπτεμβρίου), της Νισύρου (20 Σεπτεμβρίου) και της Χάλκης (22 Σεπτεμβρίου).

Το ρεπερτόριο των συναυλιών του Φεστιβάλ είναι ευρύτατο και εκτείνεται από την κλασική μουσική έως την οπερέτα και την κινηματογραφική μουσική και θα ερμηνευτεί από εξέχοντα σύνολα της Ορχήστρας.

Το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δήμου Ρόδου-Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Δήμου Κω-Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ, του Δήμου Νισύρου, του Δήμου Χάλκης, του Δήμου Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π. και του Δήμου Κάσου-ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ. και με τη συνδρομή του ΒΑΚΟΥΦ Κω.

Ειδική μνεία οφείλεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, για την πάντα άψογη διάθεση συνεργασίας.

Στο πανέμορφο νησί της Κω, θα βρεθούν οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου για την υλοποίηση δύο συναυλιών με ελεύθερη είσοδο στο ιστορικό Ρωμαϊκό Ωδείο Κω και εκπαιδευτικών δράσεων.

 

 

Χορηγός:

 

Χορηγοί μετακινήσεων:

 

Χορηγός επικοινωνίας:

 

Σε συνεργασία: Συνδιοργάνωση:

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κω:

Δευτέρα 19/9/2022

-20.30: Συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω, από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Aenaon»,

 

Πρόγραμμα

J. Pachelbel: Κανόνας σε ρε μείζονα

W. A. Mozart: Ντιβερτιμέντο σε φα μείζονα, Κ. 138

– Allegro

– Andante

– Presto

 

B. Bartok: Έξι ρουμάνικοι χοροί, έργο 56

– Jocul cu bâtă

– Brâul

– Pe loc

– Buciumeana

– Poarga Românească

– Mărunțel

 

A. Dvořák: Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 12, σε φα μείζονα, έργο 96, «Αμερικάνικο»

– Allegro ma non troppo

– Lento

– Molto vivace

– Finale. Vivace ma non troppo

 

Κουαρτέτο Εγχόρδων «Aenaon»

Γιώργος Μάνδυλας, βιολί

Βασίλης Σούκας, βιολί

Αντίλοχος Τρανός, βιόλα

Αστέριος Πούφτης, βιολοντσέλο

 

 

Τετάρτη 21/9/2022

-20.30: Συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω, από τη Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α., υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Συμπράττει η βιολονίστρια Özgecan Günöz.

 

Πρόγραμμα

Π. Φουντάς: Σουίτα

– Allegro con brio

– Andante

– Vivo

 

K. Karaev: 3 Miniatures

– Berceuse

– Ayse (Andante)

– Dance (Allegro molto)

 

A. Vivaldi: Τέσσερις εποχές

 

Σολίστ: Özgecan Günöz, βιολί

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

 

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσεων στο exas travel

 

Δευτέρα 19/9/2022 – Πέμπτη 22/9/2022

Πρωινές εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Aenaon» και τη Μικρή Ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

3ο Δημοτικό Σχολείο Κω : Σε νέο κτίριο από 5 Οκτωβρίου. Απαιτείται έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου 

3ο Δημοτικό Σχολείο Κω : Σε νέο κτίριο από 5 Οκτωβρίου. Απαιτείται έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου  Σε κανονικό πρόγραμμα, πρωϊνες ώρες, επανέρχεται από την ερχόμενη

©2020 radioproto.gr is made with by