Φάκελος ΦΟΔΣΑ: Το Σκοτεινό Μυστικό της Απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Του Κώστα Φωλιά

τας

Φάκελος ΦΟΔΣΑ: Το Σκοτεινό Μυστικό της Απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.Του Κώστα Φωλιά 

Χωρίς τη συναίνεση των δημοτικών συμβουλίων των συμμετεχόντων ΟΤΑ, η ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ΑΕ έχει ιδρυθεί με αδιαφανή τρόπο, με το μετοχικό της κεφάλαιο και το καταστατικό της να ορίζονται και να εγκρίνονται με τρόπο εντελώς απαράδεκτο.

Επιπλέον, η λειτουργία του ΧΥΤΑ Κω καθίσταται σκέτη θεωρία και λόγια στον αέρα, ενώ ο κ. Νικηταράς καλύπτει τεχνηέντως το γεγονός ότι τα λειτουργικά κόστη των ΧΥΤΑ εκτοξεύτηκαν, όλα στο όνομα μιας ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής, για την οποία επικρατεί ολιγωρία.

Ο Δήμος της Κω κατέβαλε 194.500 χιλιάδες ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο και η ετήσια συνδρομή για το 2023 άγγιξε τα 3 εκατομμύρια ευρώ(μεταξύ των οποίων 1εκ. ευρώ για το νέο χαράτσι -λέγε το τέλος ταφής-) για το οποίο τήρησαν σιωπή ιχθύος, με την ολοκληρωτική απουσία ενημέρωσης ή επικοινωνίας με τους πολίτες. Τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των πολιτών της Κω σπαταλώνται για μυθικές αποκαταστάσεις ζημιών από την κατάρρευση του 2016.

 

Επιπλέον, η ΦΟΔΣΑ κρατά μυστικό ότι ο Δήμος της Κω δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα δεκάδες εκατομμύρια του τεχνικού προγράμματος. Η κατάσταση στον ΧΥΤΑ είναι κρίσιμη και παρουσιάζει απειλή για τη δημόσια υγεία, χωρίς καμία διαφάνεια ή ενημέρωση για την αποκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού μετά την κατολίσθηση του 2016

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και το υδροφόρο ορίζοντα; Η απερχόμενη δημοτική αρχή πότε επισκέφθηκε τελευταία φορά τον ΧΥΤΑ και μέχρι πότε θα κρύβει την αλήθεια;

Με 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, πόσα έργα θα μπορούσε να υλοποιήσει ο δήμος μας τα επόμενα χρόνια; Είναι απαράδεκτο να διαχειρίζονται τα χρήματα των δημοτών με τέτοιον τρόπο και μάλιστα για φανταστικές υπηρεσίες.

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει δράση, να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να ακυρώσει τις αποφάσεις του κ. Νικηταρά. Είναι καιρός ο κ. Κυρίτσης να δεσμευτεί δημόσιως για το μέλλον των πολιτών και των παιδιών της Κω.

Φωλιάς Κωνσταντίνος

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κω

Συνεργαζόμενος με τη δημοτική παράταξη Δύναμη Αλλαγής

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr