Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Ιπποκράτεια

Τους χώρους στους οποίους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, στο πλαίσιο των μέτρων για να μειωθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, περιγράφει απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 3330).

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού, μη συμπεριλαμβανομένων πάντως των χώρων εστίασης, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ανάμεσα τους και σε παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους.

Ως εκ τούτου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλες τις εκδηλώσεις των Θερινών Ιπποκρατείων και όσοι δεν διαθέτουν μάσκα δεν θα εισέρχονται στο χώρο ή όσοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν τη φοράνε θα απομακρύνονται από τον χώρο.

Από την υποχρέωση εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Η παρούσα απόφαση ισχύει έως τις 31 Αυγούστου.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by