«Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: 9,3 εκατ. Ευρώ για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και ιματισμού για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος»

«Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: 9,3 εκατ. Ευρώ για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και ιματισμού για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος»

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής η Διακήρυξη υπ’αριθ. 02/2021 για την προμήθεια ιματισμού και εξοπλισμού των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνολικού προϋπολογισμού 9,3 εκατ. €.

Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται μια πάγια δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη αναφορικά με την ουσιώδη μέριμνα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για τη διαρκή αναβάθμιση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων και της ατομικής προστασίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Σχολιάζοντας την εν λόγω προμήθεια ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα εξής :

«Μετά από πολλά χρόνια, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προμηθεύει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή με επιχειρησιακό ιματισμό και ειδικό εξοπλισμό ύψους 9,3 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό πρωτοφανές στην ιστορία του Σώματος. Είναι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και αναγνώριση του πολύτιμου έργου του Λιμενικού Σώματος στην ελληνική κοινωνία. Η προμήθεια αυτή ακολουθεί μια σειρά έργων και προμηθειών που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε έχουν δρομολογηθεί και αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας του προσωπικού του Σώματος. Με γνώμονα την πραγματική βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών υπό τις οποίες δραστηριοποιούνται τα στελέχη του Λ.Σ, οι προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό κάθε είδους και μέσων που μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού, θα προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση».

Τι προβλέπει η προμήθεια

Ειδικότερα, ο εν λόγω διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια :

α) επιχειρησιακού ιματισμού καθώς και εξειδικευμένου καταδυτικού εξοπλισμού και υλικών έρευνας και διάσωσης για τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, συνολικού προϋπολογισμού 1.207.390,00 €.

β) πλήρους επιχειρησιακού ιματισμού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για το σύνολο των στελεχών των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών σε όλη τη χώρα, καθώς και της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων Πειραιά (ΕΟΕΠ), συνολικού προϋπολογισμού 2.052.070,00 €.

γ) επιχειρησιακού ιματισμού και εξειδικευμένου εξοπλισμού για τα στελέχη της Υπηρεσίας Συνδέσμων – Διασωστών, συνολικού προϋπολογισμού 312.110,00 €.

δ) επιχειρησιακού ιματισμού για όλα τα πληρώματα πλοίων/σκαφών και για το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικού προϋπολογισμού 2.458.570,00 €.

ε) σύγχρονων αλεξίσφαιρων γιλέκων μετά παρελκομένων για τα πληρώματα των σκαφών και τα στελέχη που περιπολούν και επιχειρούν στις περιοχές ευθύνης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνολικού προϋπολογισμού 3.285.000,00 €

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδήλωση στην Κω «Από την ένωση του χθες, στην κρίση του σήμερα: Το σχέδιό μας για την Ελλάδα»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδήλωση στην Κω «Από την ένωση του χθες, στην κρίση του σήμερα: Το σχέδιό μας για την Ελλάδα» Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε

Ενημέρωση

Συλλήψεις για Περιβαλλοντικά Αδικήματα, Ναρκωτικά και Παράνομη Διαμονή στα Δωδεκάνησα

Συλλήψεις για Περιβαλλοντικά Αδικήματα, Ναρκωτικά και Παράνομη Διαμονή στα Δωδεκάνησα Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι των αστυνομικών αρχών στα Δωδεκάνησα για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά

©2020 radioproto.gr