Υγεία ώρα μηδέν στην Κω: Έγινε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Πολιτων – Σύντομα προτάσεις και δράσεις

Share This Post

Υγεία ώρα μηδέν στην Κω: Έγινε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Πολιτων – Σύντομα προτάσεις και δράσεις

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου η πρώτη σύσκεψη των πολιτών που συγκροτούν ένα όργανο για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών στον χώρο της δημόσιας υγείας στην Κω. Σε μία συνάντηση χωρίς την παρουσία πολιτικών προσώπων και καμία πολιτική χροιά, καθώς τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Κω μόνο ενώνουν παρά χωρίζουν, κατατέθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις διαμαρτυρίας αλλά και μακροπρόθεσμης βελτίωσης των συνθηκών, ώστε η Κως να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για υγειονομικούς.

Έξυπνες ιδέες και προτάσεις ακούστηκαν για το πως θα γνωστοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου ειδικά για το θέμα της έλλειψης παθολόγου. Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για έναν διαφορετικό τρόπο διαμαρτυρίας όλων των πολιτών της Κω.

Στη συνέχεια οι ομιλητές μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για ενέργειες που θα μπορούν να γίνουν πχ με την κατασκευή κατοικιών για γιατρούς ώστε να γίνει η Κως ένας τόπος ελκυστικός για την θητεία γιατρών και νοσηλευτών.

Το κυρίαρχο ζητούμενο όμως της συνάντησης ήταν η άμεση κάλυψη των κενών καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση με λύπη η κωακή κοινωνία πληροφορείται το θάνατο συμπολίτη εξαιτίας της έλλειψης γιατρών και δυστυχώς κανένας αρμόδιος του τόπου δεν έχει αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει εκ νέου συνάντηση όπου θα καταγραφούν όλες οι προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα αλλά και στο μέλλον. Στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα προκειμένου οι πολίτες της Κω να συμμετάσχουν σε αυτό το κίνημα που γεννιέται από την ανάγκη των πολιτών να αναλάβουν πρωτοβουλίες αφού οι πολιτικοί δεν μπορούν να βρουν λύση, όπως όφειλαν.

Στην πρώτη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν οι : Νίκος Παπακωνσταντίνου, Αργυρώ Δασκαλάκη, Γιάννης Μαντούκος, Χαράλαμπος Ναβροζίδης, Κώστας Χατζηδαυίδ, Γιάννης Αυγουλάς, Μίχος Κυραμάριος, Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, Κώστας Αυγουλάς, Γιώργος Σεγραίδος, Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, Βαγγέλης Κυπραίος.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στην δημοσιότητα οι προτάσεις και οι ενέργειες που θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες ώστε όλοι μαζί να γίνει μία προσπάθεια χωρίς χρώματα και κόμματα. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει παροχές υγείας στους πολίτες της χώρας και να είναι ανταποδοτικές οι ασφαλιστικές εισφορές την ώρα μάλιστα που κλινική στην Τουρκία καλεί τους Κώους πολίτες να γιατρευτούν στην Αλικαρνασσό.

Σάντυ Λαδικού

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

ΑΟ Πυλί Κω: Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασε ο Γιώργος Νικητιάδης με τη νίκη της ομάδας απέναντι στο ΑΟ Διαβολίτσι

ΑΟ Πυλί Κω: Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασε ο Γιώργος Νικητιάδης με τη νίκη της ομάδας απέναντι στο ΑΟ Διαβολίτσι Στην “καυτή” έδρα του ΑΟ Πυλίου

Advertorials

Ήρθε το Πάσχα στο Πολύκεντρο Θαλασσινού! Βρείτε στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Κω λαμπάδες, πασχαλινά και ανοιξιάτικα είδη διακόσμησης και σπιτιού 

                  Ήρθε το Πάσχα στο Πολύκεντρο Θαλασσινού! Βρείτε στο μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Κω λαμπάδες, πασχαλινά και ανοιξιάτικα

©2020 radioproto.gr is made with by