Τ. Τσαχουργιανίδης πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Λέρου στο Ράδιο Πρώτο: Περισσότερα από 100 ενεργά κρούσματα στο νησί (ηχητικό)

Ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη του προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου Λέρου στο Ράδιο Πρώτο. Ο κ. Τσαχουργιανίδης με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα στο νησί, μίλησε στο ραδιόφωνο για τα όσα συμβαίνουν στην Λέρο τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Άνω των 100 ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στην Λέρο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων μέχρι το πρωί της Δευτέρας τα ενεργά κρούσματα ήταν περισσότερα από 100. « Φτάσαμε εδώ ίσως από την χαλαρότητα καθώς ένα χρόνο είχαμε ελάχιστα κρούσματα. 11 Μαρτίου ξεκίνησε το μεγάλο κύμα της πανδημίας στο νησί μας. 103 είναι τα ενεργά κρούσματα μέχρι το πρωί της Δευτέρας και ένας θάνατος.»

1 θάνατος από κορονοϊό – Οι υγειονομικοί κόλλησαν εκτός νοσοκομείου

Σχετικά με τον θάνατο ασθενή από κορονοϊό ο κ. Τσαχουργιανίδης είπε ότι ενώ ο ασθενής πήγαινε αρκετά καλά, λίγα λεπτά χρειάστηκαν ώστε να αλλάξει η εικόνα του ασθενή και δυστυχώς κατέληξε.

« Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του κορονοϊού, το νοσοκομείο είναι πλήρης εξοπλισμένο και έτοιμο με ότι χρειάζεται για την αντιμετώπιση του Covid. Σε ότι αφορά υγειονομικούς που νόσησαν, προέκυψε ότι κόλλησαν εκτός εργασιακού περιβάλλοντος και όχι μέσα από το νοσοκομείο.»

Όσοι είναι θετικοί είναι υποχρεωμένοι σε απομόνωση

Ο πρόεδρος των εργαζομένων απεύθυνε και έκκληση σε όσους συμπατριώτες νοσούν και είναι θετικοί, να παραμένουν σε απομόνωση και να μην κυκλοφορούν καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κολλήσουν συμπολίτες τους και θα επηρεάσουν την δημόσια υγεία.

« Πρέπει οι θετικοί να μείνουν σπίτι σε απομόνωση και όχι να κυκλοφορούν. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας αστυνομικός για να ελέγχει κάθε θετικό συμπολίτη μας. Να λειτουργήσει η ατομική ευθύνη δεν φταίει το υγιείς κοινωνικό σύνολο να ασθενήσει.»

Σε ομαλούς ρυθμούς ο εμβολιασμός στην Λέρο

Σχολίασε την επιστολή του δημάρχου Λέρου προς τον Υπουργό Υγείας για επίσπευση εμβολιασμών λέγοντας ότι ουδέποτε προέκυψε πρόβλημα στους εμβολιασμούς. Την δεδομένη χρονική στιγμή με υψηλό ιικό φορτίο στο νησί δεν δίνεται επιστημονικά η δυνατότητα των μαζικών εμβολιασμών ολόκληρου του νησιού.

Είμαστε έτοιμοι για 3ο εμβολιαστικό κέντρο για εμβόλια Astra Zeneca

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολίων της Astra Zeneca καθώς πρέπει να μεταβούν στη Ρόδο όσοι Λεριοί ανήκουν στο γκρουπ που θα εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

«Πρέπει να λυθεί το θέμα με τα εμβόλια της Astra Zeneca. Εμείς είμαστε έτοιμοι στο νοσοκομείο να λειτουργήσουμε 3ο εμβολιαστικό κέντρο αποκλειστικά για την Astra Zeneca. Διεκπεραιώσαμε άλλωστε με απόλυτη επιτυχία τον μαζικό εμβολιασμό στους Λειψούς.»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by