Τροποποιήσεις στην λειτουργία του νοσοκομείου Κω. Τι ισχύει

Share This Post

Τροποποιήσεις στην λειτουργία του νοσοκομείου Κω. Τι ισχύει

Για την καλύτερη δυνατή προφύλαξη από τον κορονοϊό των προσερχόμενων ασθενών/επισκεπτών και του Προσωπικού, η Διοίκηση του ΓΝΚΥΚΩ ενημερώνει τα εξής:

1.Η κύρια είσοδος του Νοσοκομείου είναι από την οδό Μητροπόλεως όπου τοποθετήθηκε οικίσκος τύπου isobox (παραχώρηση του Δήμου Κω) προκειμένου να γίνεται ένας διαχωρισμός των ασθενών με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, βάσει 3 βασικών ερωτήσεων που υποβάλλει ο εντεταλμένος υπάλληλος, σύμφωνα με την σύσταση του ΕΟΔΥ.Στην περίπτωση που υπάρχει ύποπτο επιδημιολογικό προφίλ ενημερώνεται ο εφημερεύων γιατρός των Επειγόντων , ο δε ασθενής οδηγείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτός Νοσοκομείου για εξέταση.Ανάλογα με την κλινική εικόνα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥθα συστηθεί αυτοπεριορισμός στο σπίτι ή- σε βαρύτερες περιπτώσεις-λήψη δείγματος και απομόνωσή του σε άλλον διαμορφωμένο χώρο, στο εξωτερικο του νοσοκομείου, μέχρι να έλθουν τα αποτελέσματα.

2.Απαγορεύεται το επισκεπτήριο των νοσηλευόμενων ασθενών πλήν των αναγκαίων φροντιστών τους.

3.Αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία. Διενεργούνται ,προφανώς, τα επείγοντα και όσα δεν μπορούν για ιατρικούς λόγους να αναβληθούν .

4.Αναστέλλονται τα εξωτερικά ιατρεία και οι επανέλεγχοι ρουτίνας (π.χ. στις εγκύους). Οι ασθενείς που έχουν επιτακτικό λόγο επίσκεψης (π.χ. αφαίρεση ραμάτων, ύποπτα οζίδια για βιοψία, πόνο) συνενοούνται με τον θεράποντα γιατρό τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατ΄εξαίρεση.

5.Μεταφέρεται βασικός εξοπλισμός για διενέργεια αιμοδοσίας δύο φορές την εβδομάδα στο ισόγειο του κτιρίου του ΙΚΑ ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο νοσοκομείο-ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μαζικών αιμοδοσιών(π.χ. σταρτος, σωματεία κλπ). Η επεξεργασία και συντήρηση των μοναδων αίματος προφανώς θα εξακολουθεί να γίνεται στα μηχανήματα του νοσοκομείου , όπως και η αιμοδοσία μεμονωμένων αιμοδοτών, κατόπιν συνεννόησης με το Προσωπικό.

Να σημειωθεί οτι οι ενεργειες 2,3,4,5 έγιναν με σύσταση της 2ης ΔΥΠΕ.

6.Μεταφέρεται , επίσης, για τους ίδιους λόγους, η συνταγογράφηση στον 2ο όροφο του κτιρίου του ΙΚΑ όπου θα διενεργείται μία φορά την εβδομάδα κάθε Τετάρτη 9πμ-12μμ.Σε έκτακτες περιπτώσεις συστήνεται η επικοινωνία με τον θεράποντα γιατρό για την εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου .

7.Ζητήθηκε από τον Ι.Σ.ΚΩ, βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, η σύσταση πρός τους ιδιώτες γιατρούς να ενημερώνουν το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου πριν στείλουν για περαιτέρω έλεγχο ασθενή που τους επισκέπτεται στο ιατρείο τους και ήδη έγινε.Το ίδιο ζητήθηκε και από τους αξιωματικούς των Υπηρεσιών που έχουν ευθύνη σε χώρους κράτησης μεταναστων/προσφύγων.

8. Προκειμένου να ελαττωθεί η επισκεψιμότητα στο νοσοκομείο απο πολίτες με ήπιες αναπνευστικές λοιμώξεις και πιθανά κρούσματα έγινε συννενόηση με τον υπεύθυνο Παθολόγο στο ΤΟΜΜΥ (Πλατάνι) κ.Τ.Κουτσουράδη ώστε να γίνεται εκεί η εξέταση και η διαλογή ποιοι ασθεείς π΄ρεπι να έρθουν στο Νοσοκομείο για περαιτερω ελεγχο και διαχείριση .Για την περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων έχει επιλεγεί πτέρυγα ανάπτυξης περισσότερων κλινών και εξετάζεται η δυνατότητα προμήθειας διαφορετικής χωρητικότητας οικίσκων isobox για νοσηλεία και απομόνωση.

9.Ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας για τις αναγκαίες ποσότητες απαιτούμενου εξοπλισμού στην διαχείριση σοβαρών κρουσμάτων (π.χ.συσκευές μιας χρήσης, φορητοί αναπνευστήρες για υποστήριξη διασωληνωμένων ασθενων κ.α.).

10.Η Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας είναι σε συνεχή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και ετοιμότητα προκειμένου να εφαρμόζονται τα μέτρα προφύλαξης.Η συμβολή του Προσωπικού των Επειγόντων όσο και της Παθολογικής κλινικής είναι καθοριστική στην συγκεκριμένη περίοδο της επιδημίας.Το Γραφείο Προμηθειών με ελάχιστο δυναμικό καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας και αναλώσιμου υλικού, το δε τμήμα Καθαριότητας κάνει το καλύτερο δυνατόν για την αντισηψία του χώρου.

Ο Διοικητής, η Ιατρική, Νοσηλευτική ,η Τεχνική και η Διοικητική Υπηρεσία , όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην συγκεκριμένη δύσκολη συγκυρία.Ζητάμε την κατανόηση των Συμπολιτών μας προκειμένου να μην προσέρχονται με ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης στο νοσοκομείο. Είναι σημαντικό να μην προκύψει ανάγκη ενδονοσοκομειακής νοσηλείας (ιδίως σε ΜΕΘ/ΜΑΦ) μεγάλου αριθμού ύποπτων κρουσμάτων στην ίδια χρονική διάρκεια, ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας από την αδυναμία διαχείρισης.

Η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας

Δρ ΄Ελλη Καρανίκα

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by