Στις 7/7/20  επέτειο του Θανάτου του τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ταφικό μνημείο του Σταμάτη Κ.Μανούση  Οφθαλμιάτρου π Υπουργού κ Βουλευτού Δωδεκανήσου ,από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου κ Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ κ τον ιερέα Κωνσταντίνο Καματερό ,με συμμετοχή αρκετών φίλων της οικογενείας,μεταξυ των οποίων ήσαν 

Ο Αντιδήμαρχος κ  Σταμάτης  Καμπουράκης ,ο Οφθαλμίατρος Θ. Χατζηστέργος ,ο κ.Στέργος Χατζηστέργος ,ο Γιώργος Χρυσουλάκης ,ο Θεοδόσης  Λ Διακογιάννης ο Συγγραφέας Θ. Διακογιάννης ,ο Απόστολος Γαλαθρής με την σύζυγο του Ελισσάβετ ,η Κα Β.Διακαναστάση η κα Αργυρώ Χόνδρου η κ Ευαγγελία Γεωργιάδη   κ ο Ιεροψάλτης κ Ιωάννης Πεταλάς .

Νίκος κ Αναστασία Μανούση 

Αναφορά του Νίκου Στ. Μανούση  για τον Πατέρα του !

Κάθε χρόνο στις 7 Ιουλίου βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τη μνήμη του πατέρα μου.

Τα απομνημονεύματα του ολοκληρώνονται με την επιθυμία του να μεταφερθούν  τα οστά  του κ να ενταφιαστούν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κω. Τον τόπο που αγάπησε μοναδικά και που αφιερώθηκε σε αυτόν  μέσω της ιατρικής και της πολιτικής, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ένα Μεγάλο ευχαριστώ  στον Σεβασμιώτατο για την ευλογία του ως κ τον πατέρα Κωνσταντίνο ,στον Αντιδήμαρχο κ Ν. Καμπουρακη κ σε ολους τους παρευρεθέντες . Ευχαριστώ τον Δήμο της Κω που ομόφωνα πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία.

Τον Σταμάτη Μανούση συνθέτουν:

  1. οι αγώνες  του για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου 
  2. η δράση του μέσα από την πολιτική, με έργα και όχι λόγια, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
  3. η ιατρική του για τον συνάνθρωπο
  4. η φιλάνθρωπη και δοτική καρδιά του.

  5. Η ταπεινή καταγωγή του 

Συχνά του αποδίδουν χαρακτηρισμούς ως Σταμάτης Μανουσης ο αυθεντικός,Σταμάτης ο  γνήσιος. Σταμάτης ο ΚΩΟΣ! Ο Ευπατρίδης, ο πατριώτης ο Ευεργέτης ,ο Ιπποκρατιστής .