Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (01 Αυγούστου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 41χρονος διακινητής αλλοδαπών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

· Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε αλλοδαποί (-4- άνδρες και -1- γυναίκα) ηλικίας από 20 έως 33 ετών οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίου, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 41χρονος αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε καθοδηγούσε μια 20χρονη αλλοδαπή προκειμένου να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση με προορισμό την Ιταλία.

· Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, τέσσερις αλλοδαποί (-2- άνδρες και -2- γυναίκες) ηλικίας από 17 έως 27 ετών οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, παραποιημένων διαβατηρίων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Σουηδία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by