Το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Επαρχείου Κω ενημερώνει για ασθένειες ελαιοκάρπου

Share This Post

Το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Επαρχείου Κω ενημερώνει για ασθένειες ελαιοκάρπου

Από το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Επαρχείο Κω ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μετά από διενέργεια τριών δειγματοληψιών ελαιοκάρπου ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς ότι:

1.Στους καρπούς των δύο δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μύκητα Camarosporium dalmaticum (Σαπιοβούλα)

Στην αντιμετώπιση της ασθένειας που προκαλεί ο παραπάνω μύκητας συμβάλει η καταπολέμηση του δάκου της ελιάς κυρίως όταν εφαρμόζονται προληπτικοί ψεκασμοί. Όταν γίνεται εφαρμογή θεραπευτικών ψεκασμών ο πληθυσμός του δάκου έχει ήδη κυκλοφορήσει και συνεπώς έχουν γίνει τα πρώτα νύγματα – πύλες εισόδου του παθογόνου που προκαλεί την Σαπιοβούλα τέλη Φθινοπώρου αρχές του Χειμώνα. Και στην περίπτωση αυτή όμως η καταπολέμηση του εντόμου περιορίζει την εξάπλωση της ασθένειας.

2.Σε κανένα δείγμα από τα τρία που αποστείλαμε δε διαπιστώθηκε η παρουσία του μύκητα Gleosporium olivarum (γλοιοσπόριο).   Συνεπώς δεν απαιτούνται προληπτικοί ψεκασμοί με χαλκούχα.

 3.Στους καρπούς και των τριών δειγμάτων διαπιστώθηκε προσβολή από το έντομο Dacus olea (δάκος).   Ο δάκος είναι ο σοβαρότερος εχθρός της ελιάς στη χώρα μας διότι η ζημιά που προκαλεί είναι τόσο αλλά και ποιοτική με την υποβάθμιση των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του παραγόμενου λαδιού.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

  Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Αγαπητοί φίλοι, Αυτές τις ημέρες μετά από δέκα χρόνια,

Ενημέρωση

Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι

  Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι Κάποιοι είστε απαράδεκτοι!!! Τζάμπα μάγκες λυπάμαι. Στην πρόσφατη κακοκαιρία

©2020 radioproto.gr is made with by