Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω καταγγέλλει την τραγική έλλειψη προσωπικού των τραυματιοφορέων

Share This Post

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω καταγγέλλει την τραγική έλλειψη προσωπικού των τραυματιοφορέων

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω καταγγέλλει την τραγική έλλειψη προσωπικού των τραυματιοφορέων. Έχουν απομείνει δύο εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να ακολουθούν εξαντλητικά ωράρια εργασίας αλλά και να μένουν ακάλυπτες βάρδιες και να επωμίζονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τα καθήκοντα των τραυματιοφορέων. Υπενθυμίζουμε επίσης την υποστελέχωση του νοσηλευτικού προσωπικού, της διοικητικής υπηρεσίας και του βοηθητικού προσωπικού. Το Νοσοκομείο αδυνατεί να λειτουργήσει επαρκώς όλο το εικοσιτετράωρο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, οι οποίες έχουν πάγια τακτική την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Έτσι ονομάζεται σήμερα ο ‘‘εξορθολογισμός’’ δαπανών. Κόστος, που μετατίθεται στον λαό. Για παράδειγμα, πολλές βασικές εξετάσεις δεν καλύπτονται καν από τα Δημόσια Νοσοκομεία αλλά και από αυτές που καλύπτονται, το Νοσοκομείο της Κω δεν έχει πάντα τις υποδομές να τις καλύψει όπως, για παράδειγμα, γίνεται συχνά με τον αξονικό τομογράφο.

Ζητάμε :

· Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται ήδη με ελαστικές μορφές εργασίας. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες του Νοσοκομείου και είναι σαφές ότι το Νοσοκομείο αδυνατεί να λειτουργήσει όταν λήγουν οι δικές τους συμβάσεις.

· Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με Τραυματιοφορείς και τις λοιπές ειδικότητες.

· Την στελέχωση όλων των περιφερειακών – αγροτικών ιατρείων με μόνιμους ιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό.

· Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία.

· Επαρκή Χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των ασθενών αλλά και τις προληπτικές εξετάσεις όλων των κατοίκων της Κω (είτε μόνιμων είτε προσωρινών).

Κως, 7/1/2020

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by