Το Νοσοκομείο Κω έχει παραγγείλει προστατευτικές ασπίδες τρισδιάστατης εκτύπωσης. Πως μπορούμε να στηρίξουμε με δωρεά

Share This Post

Το Νοσοκομείο Κω έχει παραγγείλει προστατευτικές ασπίδες τρισδιάστατης εκτύπωσης. Πως μπορούμε να στηρίξουμε με δωρεά

ANAKOINΩΣΗ

Το ΓΝΚΩ έχει προβεί στην παραγγελία 100 τεμαχίων μασκών πολλαπλών χρήσεων «Protective Face Shield» (τύπου διαφανούς ασπίδας προσώπου), με τεχνολογία 3d Printer. Η παραγωγή τους γίνεται με χρήση 3d Εκτυπωτών από Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντών που σε συνεργασία με την 3DHUB και την έγκριση του Υπουργείου Υγείας, ανέλαβαν την παραγωγή χιλιάδων ασπίδων προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας στην πανδημία από τον κορονοϊό.

Οι πρώτες παραγγελίες απευθύνονται, συνεπώς, κατά προτεραιότητα στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και γίνεται χωρίς αμοιβή. Η αγορά της πρώτης ύλης (υλικά σε filaments) στηρίζεται και στην εθελοντική οικονομική συμβολή των ευαισθητοποιημένων Πολιτών.

Ενδεικτικά (1kg filament τυπώνει ~20 μάσκες) και τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά (το προστατευτικό φιλμ το οποίο κόβεται σε laser, λάστιχα, έξοδα συσκευασίας και αποστολής) για περίπου 5 μάσκες! Μετά την εκτύπωση των βάσεων, γίνεται ποιοτικός έλεγχος, συναρμολόγηση με τα υπόλοιπα απαραίτητα υλικά, αποστείρωση, συσκευασία και αποστολή στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας.

Διευκρινίζεται ότι η (όποια) δωρεά των Πολιτών αποτελεί χορηγία, δεν αντιστοιχεί σε αγορά συγκεκριμένου αριθμού μασκών. ΄Οσοι Συμπολίτες μας επιθυμούν να βοηθήσουν την σημαντική αυτή εθελοντική δράση, μπορούν να συνεισφέρουν με όποιο ποσόν μπορούν.

Πληροφορίες: Γραμματεία Γ.Ν.ΚΥ.ΚΩ 2242054222 8π.μ.-13μ.μ.

Ελλη Καρανικα

Διευθυντρια Ιατρικης Υπηρεσιας

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης

  Σκυταλοδρομία Running Out of Time: Η μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λέρου υπέγραψε το Μήνυμα της Σκυτάλης Στο πλαίσιο της συνεργασίας

©2020 radioproto.gr is made with by