Το μεγαλύτερο έργο της δεκαετίας από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ . Νέα δεξαμενή νερού στην Καρδάμαινα

Share This Post

Το μεγαλύτερο έργο της δεκαετίας από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ . Νέα δεξαμενή νερού στην Καρδάμαινα

Το μεγαλύτερο έργο της τελευταίας δεκαετίας, αποκλειστικά από ίδιους πόρους της επιχείρησης, κατασκευάζει η ΔΕΥΑΚ στην Καρδάμαινα.

Πρόκειται για δεξαμενή νερού, προϋπολογισμού 936.000€, που βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης.

Η νέα δεξαμενή, χωρητικότητας 2000 m3, θα κατασκευαστεί σε ύψωμα βορειοδυτικά του χωριού, σε μέσο υψόμετρο εδάφους 55μ..

Ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης της περιοχής όσο και η αναγκαία πίεση στο δίκτυο, για την εξυπηρέτηση κατοικιών σε ορόφους κτιρίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υφιστάμενη κατάσταση.

Η νέα δεξαμενή θα αντικαταστήσει παλιά δεξαμενή χωρητικότητας μόλις 900ων m3 που κατασκευάστηκε πριν αρκετές δεκαετίες.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την σύνδεση της δεξαμενής στο δίκτυο, που αναμένεται το επόμενο καλοκαίρι, θα ενισχυθεί η υδροδότηση της Καρδάμαινας με επαρκείς ποσότητες νερού ενώ θα βελτιωθεί και η ποιότητα του, μέσα από το βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας που εγκαθίσταται.

Το προαναφερόμενο έργο, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής και στο σχεδιασμό της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για επίλυση των προβλημάτων ποσότητας και ποιότητας νερού στη Δ.Ε. Ηρακλειδών.

Σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή του νησιού μας, όπου λείπουν σημαντικές υποδομές για την ενίσχυση της οικονομίας, την βελτίωση της ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία Με επιτυχημένη διοργάνωση στις 17-19 Μαρτίου στην Τρίπολη, όπου

©2020 radioproto.gr is made with by