ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ»

Στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας με τον Πρόεδρο των οικοδόμων και Γενικό Γραμματέα του Ε.Κ.Ρ., Νίκο Τριπολίτη που είχε η τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής ΚΙΝΑΛ, Ελευθερία Φτακλάκη, ο Γραμματέας της ΝΕ Ν.συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Νίκος Τρύπης και τα μέλη, Νίκος Βασιλαράς, Γιάννης Σταυλάς και Βασίλης Καρνάβας, αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κλάδος της οικοδομής καθώς η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για τη στήριξη του κλάδου.

Ένας κλάδος που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος, Νίκος Τριπολίτης, βίωσε μια παρατεταμένη κρίση 11 χρόνων λόγω των μνημονίων και σήμερα αντιμετωπίζει και την νέα κρίση του COVID19. Ο κλάδος της οικοδομής πνέει τα λοίσθια και οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλάδου και να μεριμνήσει για την ένταξη τους στα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των πληττόμενων από τον κορωναϊό.

Τα βασικά αιτήματα των οικοδόμων συνοψίζονται στα εξής:

1. Μέριμνα για την οικονομική τους ενίσχυση με το ποσό των 800€ που έλαβαν όλοι οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, κα.

2. Να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της οικοδομής στις επιδοματικές πολιτικές που έχει εξαγγείλει έως τώρα η κυβέρνηση

3. Μέριμνα για το δικαίωμα επιδόματος ανεργίας ανεξάρτητα από τα ένσημα

4. Καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της ‘εκμετάλλευσης’ παράνομων μεταναστών στην οικοδομή

5. Μέτρα ενίσχυσης της οικοδομικής δραστηριότητας προκειμένου να ανοίξουν δουλειές στον κλάδο

Η Γραμματέας νησιωτικής πολιτικής, Ελευθερία Φτακλάκη δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα του κλάδου στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο της οικοδομής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να αντιμετωπίσει όλους τους εργαζόμενους ισότιμα, δίκαια και αλληλέγγυα. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και η κρίση που βιώνουμε έχει ήδη φτωχοποίηση μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει εμπράκτως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον κλάδο της οικοδομής.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α.

Ενημέρωση

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference”

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή διάσκεψη για τους ωκεανούς “Our Ocean Conference” Ευρωπαϊκή Επιτροπή EU Mission παρέδωσε στον Περιφερειάρχη τη σημαία

©2020 radioproto.gr