Εργατικό Κέντρο Κω και ο Σύλλογος Γυναικών Κω για 8 Μαρτίου καλούν σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο την Δευτέρα

Το Εργατικό κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου και ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ), σε καλεί να στηρίξεις αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη και να είσαι μαζί τους έξω από το νοσοκομείο της Κω, την Δευτέρα στις 17:30 (από την πλευρά της Ιπποκράτους).

 

Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχε, μικροεπαγγελματία, αγρότισσα

111 χρόνια μετά την, αναγνώριση της ως τέτοια αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι με οργάνωση και μαχητικά να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην βία σε βάρος μας, να δώσουμε την μάχη της προστασίας της υγείας μας και των συναδέλφων μας. Να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας.

Δεν μας ταιριάζει ούτε η μοιρολατρία ούτε ο φόβος.

Δεν γίνεται να ζούμε σε τεντωμένο σχοινί και στην ανασφάλεια . Η Κως φημίζεται για τα πολυτελή ξενοδοχεία με τις χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες στις βαριές -κυρίως- δουλειές .

Όμως η Κως του Ιπποκράτη εδώ και ένα χρόνο από την εκδήλωση της πανδημίας δεν έχει με ευθύνη της κυβέρνησης πνευμονολόγο! Χώρια τις άλλες ελλείψεις και κενά. Είναι απαράδεκτο. Είναι επικίνδυνο.

Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας το νοσοκομείο στηρίζεται στην εντατική εργασία των υγειονομικών . Οι γυναίκες υγειονομικοί επιβαρυμένες με χίλιες δύο υποχρεώσεις που ο ‘σύγχρονος’ κόσμος διαρκώς τις φορτώνει οφείλουν να φέρουν βόλτα τα καθήκοντα τους σε ένα τόσο ευαίσθητο αλλά χρόνια υποστελεχωμένο τομέα .

Το Εργατικό κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου και ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ), σε καλεί να στηρίξεις αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη και να είσαι μαζί τους έξω από το νοσοκομείο της Κω, την Δευτέρα στις 17:30 (από την πλευρά της Ιπποκράτους).

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κλίνει σε όλους τους τόνους την ατομική ευθύνη μαζί με την καταστολή. Κλείνει όμως ερμητικά τα αυτιά της στα αιτήματα για θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η εργοδοσία σε μόνιμη αναστολή των υποχρεώσεων τους, ενώ οι εργαζόμενοι να τρέμει το φυλλοκάρδι τους πώς θα βγει το μεροκάματο, αν θα έχουν μεροκάματο και πόσο θα είναι!

Η κανονικότητα που θέλουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδοσία να δεχτούμε χωρίς πολλά-πολλά ,παρά τα αντιδραστικά μέτρα που παίρνουν με εμάς κλεισμένους σπίτι, είναι 10ωρα απλήρωτα, μισθούς, επιδόματα, ανεργία στα ύψη, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη σύγχρονη και δωρεάν, με την γυναίκα να φορτώνεται όλο και περισσότερα βάρη φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών.

Μέχρι εδώ!

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν τα δικαιώματα μας σε καραντίνα!

Μας θέλουν απομονωμένες ,να μην συμμετέχουμε στις εργατικές διεκδικήσεις, θέλουν να βάλουν φίμωτρο στα σωματεία να είναι άνευρα και ψυχρά γραφεία και όχι σωματεία μαζικά ,ταξικά οργανωτές της μάχης να αξιώνουν την σύγχρονη ζωή.

Τους προειδοποιούμε !

Αναγνωρίζονται πια οι εχθροί μας. Τους έχουμε βάλει απέναντι .Δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε τον ρόλο και τις πολιτικές τους όσο και αν θέλουν να εμφανιστούν πότε ως Σκύλλα και πότε ως Χάρυβδη .

Όσα μέτρα και να πάρουν δεν θα καταστείλουμε τους αγώνες μας.

Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε την μάχη προστασίας της ζωής μας.

Δεν κάνουμε πίσω από αυτό.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ) με αγωνιζόμενες γυναίκες, θα βρεθούν την Δευτέρα 8 Μάρτη στις 17:30 ,με όλα τα μέτρα προστασίας, έξω από το Νοσοκομείο «Ιπποκράτης» .

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by