Το Εργατικό Κέντρο για τις κινητοποιήσεις στον χώρο υγεία

 

Το Εργατικό Κέντρο για τις κινητοποιήσεις στον χώρο υγεία

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω για τα προβλήματα της υγείας στο νησί μας.

Στην κινητοποίηση αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι τραγικές ελλείψεις στις δομές υγείας του νησιού σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε τεχνολογικό ιατρικό εξοπλισμό.

Από την πλευρά του το Εργατικού Κέντρου κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ, που κατακαλόκαιρο φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων- το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται. «Το κατάπτυστο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά και οι εργαζόμενοι θα το κάνουν κουρελόχαρτο, δείχνοντας έμπρακτα την αγωνιστική μας ετοιμότητα και με τη σημερινή συγκέντρωση», τονίστηκε στην παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου.

Στη συνέχεια της ομιλίας αναδείχτηκε ότι «εργαζόμενοι, άνεργοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε μια περίοδο μιας νέας οικονομικής κρίσης που επιταχύνεται και οξύνεται λόγω της πανδημίας».

«Η τουριστική περίοδος ανοίγει την 1η Ιούλη για να στηριχθεί η κερδοφορία των tour operators, μεγάλων ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιρειών και αναιρείται προκλητικά κάθε «περιορισμός» για την πανδημία. Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει κριτήριο της τις ανάγκες τους και όχι την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουρισμό που θα δουλέψουν σε συνθήκες εντατικοποίησης και ανασφάλειας αφού ο κίνδυνος έκθεσης στον ιό δεν αμφισβητείται» , επισημάνθηκε στην ομιλία.

Τα μέσα πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης παραμένουν από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα όπως και οι τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό τους για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Κλείνοντας το Εργατικό Κέντρο κάλεσε τους διαδηλωτές να «ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ τον αγώνα μας για την προστασία της Υγείας μας και της ζωής μας πιο μαζικά και αποφασιστικά, το επόμενο διάστημα».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΡΟΖΗ-ΤΣΙΓΑΡΑ: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΝΩ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.”

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΡΟΖΗ-ΤΣΙΓΑΡΑ: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΝΩ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.” Μητέρα δυο νέων παιδιών, εργαζόμενη πολλές ώρες είτε

Ενημέρωση

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο

©2020 radioproto.gr