Το Εργατικό Κέντρο για Δήμο Νισύρου και συμπεριφορά προς δημοτικούς υπαλλήλους

Share This Post

 

Το Εργατικό Κέντρο για Δήμο Νισύρου και συμπεριφορά προς δημοτικούς υπαλλήλους

Το Εργατικό Κέντρο Β. Δωδεκανήσου παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα την επίθεση που δέχεται το σωματείο των εργαζομένων του δήμου Νισύρου από την δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα από τον δήμαρχο . Απειλές κατά του σωματείου , απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά , διώξεις κατά εργαζομένων , αλλά και κατά εκλεγμένων συνδικαλιστών , προσπάθειες ελέγχου του σωματείου, επιβολές ποινών. Ο αντεργατικός κατήφορος του Δημάρχου Νισύρου ξεπερνάει κάθε όριο.

Αυτό που μάλλον δεν μπορεί να καταλάβει ο δήμαρχος είναι ότι οι δήμοι , άρα και ο δήμος Νισύρου , λειτουργούν χάρη στην ευσυνειδησία και το φιλότιμο των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι αποτελούν την ψυχή των υπηρεσιών του δήμου , άρα οφείλει ο κάθε δήμαρχος , καταρχάς να τους σέβεται και κατά δεύτερον να τους εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να επιτελούν το καθήκον τους. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες που σήμερα λειτουργούν οι δήμοι , με υποβάθμιση των υπηρεσιών τους λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης , την έλλειψη προσωπικού και το ξεχαρβάλωμα υποδομών .

Οι δημοτικές αρχές έχουν δυο δρόμους να επιλέξουν..

Ή να σταθούν δίπλα στο λαό που τους εκλέγει και μαζί να παλεύουν και να διεκδικούν από το κεντρικό κράτος αυτά που δικαιούνται ή να υλοποιούν τις κεντρικές αντιλαϊκές επιλογές (φορομπηχτικές πολιτικές , ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών κλπ).

Ο δήμαρχος Νισύρου , επιλέγοντας τον δεύτερο δρόμο , είναι λογικό να βλέπει απέναντί του το σωματείο των εργαζομένων.

Ας καταλάβει όμως ότι το σωματείο των εργαζομένων του δήμου Νισύρου δεν τρομοκρατείται. Υπερασπίζεται και τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις ανάγκες όλων των κατοίκων του νησιού.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ. Δωδεκανήσου στέκεται δίπλα στους εργαζομένους του δήμου Νισύρου , δίπλα στο σωματείο τους. Απαιτεί τώρα να σταματήσουν οι απειλές και οι διώξεις , ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by