Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη ενισχύει τη λειτουργία του

   

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη ενισχύει τη λειτουργία του 

 

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, μια πρωτοβουλία Δήμων της Ελλάδας που φιλοξενούν προσφυγικό πληθυσμό, φέρνει για πρώτη φορά κοντά Δήμους ανεξαρτήτως μεγέθους, προωθώντας τη μεταξύ τους συνεργασία και δυναμώνοντας τη φωνή τους.

Στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο του Δικτύου πόλεων περιλαμβάνονται ενδιαφέρονται νέα και στοιχεία αναφορικά με το έργο και τις προοπτικές του κοινού αυτού εγχειρήματος. Μεταξύ άλλων, οι δήμοι – μέλη του Δικτύου αναδεικνύουν τους βασικούς τομείς προτεραιοτήτων στους οποίους χρειάζονται υποστήριξη ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν με αποτελεσματικότητα ενταξιακές δράσεις, ενώ μοιράζονται υποσχόμενες πρακτικές και πρωτοβουλίες σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση, η κοινωνική μέριμνα, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η ανταπόκριση στον Covid-19.

Το Δίκτυο Πόλεων ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2018 στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης. Σήμερα συμμετέχουν σε αυτό 13 δήμοι της χώρας: Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, Πειραιώς, Τήλου, Τρικκαίων και Τρίπολης.

 

Μάλιστα, από τον Απρίλιο του 2020 η λειτουργία του Δικτύου ενισχύεται, καθώς με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, βάσει των προτεραιοτήτων που τίθενται από τους δήμους – μέλη του Δικτύου, παρέχουν υποστήριξη για την ανάπτυξη μηχανισμών και πρωτοβουλιών με μακροπρόθεσμο όφελος τόσο για τις κοινωνίες υποδοχής όσο και για τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr