Το βραβείο ελληνικής υψηλής γαστρονομίας απέσπασε το εστιατόριο Cuvée του Aqua Blu Boutique Hotel and Spa 

Η Κως έχει μπει στον ελληνικό γαστρονομικό χάρτη τα τελευταία χρόνια χάρη στο εστιατόριο Cuvee του ξενοδοχείου Aqua Blu Boutique Hotel and Spa. Για ακόμη μία φορά διακρίθηκε και βραβεύτηκε για την δημιουργική του κουζίνα πάντα με ελληνικές προτάσεις και τοπικές πρώτες ύλες.

Το εστιατόριο Cuvee απέσπασε βραβείο στην κατηγορία ελληνική υψηλή γαστρονομία από τα FNL Best Restaurant Awards. Οι γευστικές προτάσεις υπό την κατεύθυνση του consulting chef Παύλο Κυριάκη με την ομάδα του ξενοδοχείου που επιμελείται το μενού του Aqua Blu καθώς και του Albergo Gelsomino , σε συνδυασμό με την δουλειά του Μιχάλη Μάρθα και των συνεργατών του, έφερε το αποτέλεσμα της επιβράβευσης.

 Συμπαραστάτης ο ιδιοκτήτης του ομίλου κ. Γιώργος Κουτσός ο οποίος με την επιμονή του κατάφερε σε λίγα χρόνια  να αναδείξει την υψηλή γαστρονομία στην Κω και να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη.  Ένα εγχείρημα αρκετά τολμηρό που όμως βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και πλέον και το νησί μας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι η ελληνική υψηλή γαστρονομία έχει την δική του θέση στην γαστρονομική κουλτούρα της Κω.

« Η τόλμη και η επιμονή έφερε τις διακρίσεις και υπάρχουν τουρίστες που επισκέπτονται το νησί αποκλειστικά για να ζήσουν την εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο Cuvee» έχει τονίσει κατ ΄επανάληψη ο γενικός διευθυντής του ομίλου κ. Πέτρος Κεφαλιανός ο οποίος παρέλαβε και το σχετικό βραβείο.

« Είναι ένα πολύ σημαντικό βραβείο. Ο θεσμός των FNL μαζί με τα βραβεία του Αθηνόραμα είναι τα πιο σημαντικά για την Ελλάδα σε ότι αφορά την γαστρονομία. Με αυτή την διάκριση στην κατηγορία υψηλή ελληνική γαστρονομία και του Ωρομέδων στην κατηγορία παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, ανοίγουμε τον γαστρονομικό οδηγό FNL για πρώτη φορά στην ιστορία της Κω.  Μέχρι τώρα δεν είχε ανοίξει ο σχετικός χάρτης για το νησί. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πλέον έχουμε κάθε χρόνο την δυνατότητα να αναδεικνύουμε τον γαστρονομικό μας πλούτο και εάν οι προτάσεις μας ικανοποιούν τ τους γευσιγνώστες, αυτά τα πιάτα να διακρίνονται» δήλωσε ο κ. Κεφαλιανός.

Τα ελληνικά βραβεία εστιατορίων, τα FNL Best Restaurant Awards, απονεμήθηκαν στην Αθήνα σε ειδική εκδήλωση, με 135 ελληνικά εστιατόρια λαμβάνουν διακρίσεις. Να θυμίσουμε ότι το εστιατόριο του ομίλου Κουτσού έχει διακριθεί και στο παρελθόν. Πάντως τα 2 εστιατόρια από την Κω ήταν τα μοναδικά που διακρίθηκαν από ολόκληρα τα Δωδεκάνησα. Εν αναμονή λοιπόν για ένα συναρπαστικό καλοκαίρι καθώς το μενού και φέτος υπόσχεται δυνατές γευστικές εμπειρίες.

 

©2019 radioproto.gr is made with by