ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Share This Post

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Ως Τμήμα Υγείας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κω ακόμα μια φορά θέλουμε να τονίσουμε πως είμαστε δίπλα στο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των λοιπών δομών υγείας του νησιού μας που αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας της κοινωνίας μας για την διαφύλαξη της υγείας όλων μας.

Με μοναδικό στόχο την βελτίωση και την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, ώστε αυτές να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αντιμετώπιση της εν εξελίξει πανδημίας, καταθέτουμε με αίσθημα ευθύνης στην κοινωνία της Κω συγκεκριμένες και εξειδικευμένες προτάσεις, προσαρμοσμένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες.

1. Άμεση επίλυση του προβλήματος που αφορά στην μη ασφαλή λειτουργία, σε σχέση με τις υποδομές και τη στελέχωση των συστεγασμένων δομών της ΤΟΜΥ και του ΚΥ Κω (κτήριο πρώην ΙΚΑ)

Δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας σε αυτές τις δομές που αφορούν στη λειτουργία “Διαλογής” πριν την είσοδο στο κτίριο, στη λειτουργία ιατρείου – χώρου βραχείας νοσηλείας ασθενών που προσέρχονται με συμπτωματολογία λοίμωξης αναπνευστικού σε όμορο χώρο και στην ύπαρξη χώρου αναμονής ασθενών με συμπτωματολογία λοίμωξης αναπνευστικού.

Στην παρούσα χρονική στιγμή είναι εγκληματικό να μην λειτουργούν 2 δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, λόγω ασυνεννοησίας των αρμοδίων, όταν όλοι οι ειδικοί αναφέρουν τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διατελέσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία και μάλιστα όταν τα Ιδιωτικά Ιατρεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας.

2. Άμεση ενίσχυση του ΓΝ-ΚΥ Κω με Πνευμονολόγο, 2 Παθολόγους, Καρδιολόγο και νοσηλευτικό προσωπικό.

3. Αξιοποίηση του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας. Πρόκειται για ένα κτήριο κόσμημα με πολλές δυνατότητες, πλήρως εξοπλισμένο έτοιμο για χρήση. Αυτό το κτήριο πρέπει να στελεχωθεί, και να λειτουργήσει άμεσα ώστε να επεκτείνει τις δυνατότητες του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και γενικότερα να εξυπηρετήσει τον πληθυσμό της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών.

4. Στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε να υπάρξει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τους Ιδιώτες Ιατρούς, τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια και τα Ιδιωτικά ασθενοφόρα για την περίοδο που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα.

5. Ενίσχυση με ατομικά μέσα προστασίας, αναπνευστήρων και με εξοπλισμό για την διενέργεια τεστ τοπικά με ασφάλεια. Για όλα αυτά πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, μιας και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην ελληνική αγορά και απαιτούνται διακρατικές συμφωνίες με χώρες που μπορούν να μας προμηθεύσουν όπως η Κίνα, η Ινδία, κ.ά.

6. Δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων απομόνωσης εκτός νοσοκομείου του προσωπικού του Νοσοκομείου, σε περίπτωση που πρέπει να μπουν προληπτικά σε καραντίνα ή μολυνθούν, και χρειασθεί να μπουν σε απομόνωση ώστε να προφυλαχθούν οι οικογένειες τους.

7. Πρόβλεψη για δημιουργία εφεδρικών χώρων νοσηλείας με τις κατάλληλες προδιαγραφές και πρόσληψη του αντίστοιχου υγειονομικού προσωπικού.

8. Κατάρτιση ειδικού για την νησιωτική Ελλάδα στρατηγικού πρωτόκολλου γεωγραφικής διακίνησης νοσηλευόμενων διασωληνωμένων ασθενών που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ προς τα νοσοκομεία αναφοράς COVID-19 της χώρας. Πέραν των χρονοβόρων και περιορισμένων με την προβλεπόμενη διαδικασία αεροδιακομιδών (μόλις 1 ανά 12 ώρες για όλη την νησιωτική Ελλάδα) να εμπλακούν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό με συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα γίνει γνωστός στη νησιωτική Ελλάδα.

9. Ανάπτυξη υπηρεσιών κατ’ οίκον παρακολούθησης και φροντίδας ευπαθών ομάδων, χρονίως πασχόντων, ηλικιωμένων και ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας που χρειάζονται συστηματική παρακολούθηση και ολοκληρωμένη φροντίδα (υγειονομική και ψυχοκοινωνική).

10. Αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου

11. Υγειονομική κάλυψη ευάλωτων ομάδων – προσφύγων – Ρομά – κρατούμενων στις δικαστικές φυλακές

12. Αποσυμφόρηση του νησιού με μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για τη μεταφορά τους.

Οι Πολίτες Μένουμε Σπίτι με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και απαιτούμε από όλους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να επιτελέσουν το καθήκον τους και να μας προστατεύσουν αποτελεσματικά.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα έστω και καθυστερημένα έτσι ώστε οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών να μην αισθάνονται πολίτες β΄ κατηγορίας.

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παρουσίαση του προγράμματος της Jet2Holidays στην Κω με αυξημένες πτήσεις και νέο στόλο – Τουλάχιστον 88.000 θέσεις για το 2023

  Παρουσίαση του προγράμματος της Jet2Holidays στην Κω με αυξημένες πτήσεις και νέο στόλο – Τουλάχιστον 88.000 θέσεις για το 2023 Περισσότεροι από 88.000 τουρίστες

Ενημέρωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ  Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος με τον αναπληρωτή

©2020 radioproto.gr is made with by