Την παρέμβαση των βουλευτών Δωδεκανήσου ζητούν οι φορείς, για την αύξηση του Φόρου Διανυκτέρευσης

Την παρέμβαση των βουλευτών Δωδεκανήσου ζητούν οι φορείς, για την αύξηση του Φόρου Διανυκτέρευσης

Προς:  1. Τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,

Αξιότιμο κύριο Γιάννη Παππά,

  1. Τον Τ. Υφυπουργό Τουρισμού, Βουλευτή Δωδεκανήσου,

Αξιότιμο κύριο Μάνο Κόνσολα,

  1. Τον Τ. Υφυπουργό Τουρισμού, Βουλευτή Δωδεκανήσου,

Αξιότιμο κύριο Γιώργο Νικητιάδη,

  1. Την Βουλευτή Δωδεκανήσου,

Αξιότιμη κυρία Μίκα Ιατρίδη,

  1. Τον Βουλευτή Δωδεκανήσου,

Αξιότιμο κύριο Βασίλη Υψηλάντη

   Κοινοποίηση:  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Αξιότιμο κ. Γιώργο Χατζημάρκο

Δήμαρχο Ρόδου, Πρόεδρο ΠΕΔ, Αξιότιμο κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη

Πρόεδρο ΣΕΤΕ, Αξιότιμο κ. Γιάννη Παράσχη

Πρόεδρο ΞΕΕ, Αξιότιμο κ. Αλέξανδρο Βασιλικό

Πρόεδρο ΠΟΞ, Αξιότιμο κ. Γρηγόρη Τάσιο

 

 Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές Δωδεκανήσου,

 

Ως παραγωγικοί φορείς της Ρόδου εκφράζουμε την αντίθεση μας στο πρόσφατο μέτρο υπερδιπλασιασμού τού Φόρου Διανυκτέρευσης. Την ώρα που προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι μετά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν το Νησί μας, την ώρα που παλεύουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ελκυστικός προορισμός ανταγωνιζόμενοι άλλους με χαμηλότερο ΦΠΑ, Φόρο Εισοδήματος, μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, με πολύ μικρότερο κόστος μεταφοράς προϊόντων, και την ώρα που η αύξηση των επιτοκίων και οι συνεχείς ανατιμήσεις αλλοιώνουν κάθε προϋπολογισμό, έρχεται και αυτό το μέτρο να πλήξει καθοριστικά την τοπική μας οικονομία και κοινωνία.

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

από το συγκεκριμένο μέτρο το κράτος προβλέπεται να εισπράξει από τις διανυκτερεύσεις του Νησιού μας περισσότερα από 50.000.000€ (!), χρήματα που θα αφαιρεθούν από την Τοπική μας Αγορά (εκδρομές, επισιτισμός, λιανεμπόριο, πολιτισμός), ακόμα και από τα φιλοδωρήματα του Προσωπικού μας, διότι όπως καλά γνωρίζετε τα ποσά που δαπανούν οι επισκέπτες μας στις διακοπές τους είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένα και ανελαστικά. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι η νέα αυτή φορολογική επιβάρυνση του τουριστικού μας προϊόντος, η οποία αυξάνει με μεγάλο ποσοστό το κόστος διαμονής των τουριστών μας ιδιαίτερα κατά την έναρξη και λήξη της τουριστικής περιόδου που η τιμή του «πακέτου» είναι χαμηλή, θα πλήξει δραστικά την όποια πιθανότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε πως ο επισκέπτης μας έχει πληθώρα επιλογών και δεν είναι αναγκασμένος να έρθει στη χώρα μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές, Αναμφίβολα πρέπει να στηριχθούν οι περιοχές που επλήγησαν, όμως θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα η απόφασή μας να φορτώσουμε το βάρος αυτό στον επισκέπτη που στηρίζει την Εθνική μας οικονομία, προσφέροντάς μας απλόχερα την ετήσια αποταμίευση του.

Με την πρόσθετη αυτή επιβάρυνση το κράτος πλέον θα φτάσει να καρπώνεται σε φόρους, εισφορές και τέλη, πάνω από το 1/3 της δαπάνης διαμονής των τουριστών, όταν μια μέση ξενοδοχειακή επιχείρηση αδυνατεί να προσεγγίσει το 15% σε επίπεδο μεικτής κερδοφορίας.

 

Σας παρακαλούμε να συνδράμετε ώστε να αναθεωρηθεί η παραπάνω εξαγγελία και να μην συνυπογράψετε ένα ακόμη οικονομικό πλήγμα στον Τόπο μας.

  

Με τιμή,

 Γιάννης Πάππου – Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 Κωστής Ζωγραφίδης – Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 Χρήστος Μιχαλάκης – Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

 Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος – Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Πηγή: www.vimatisko.gr

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr