Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζήτησε ο Θεοδόσης Νικηταράς για την παραλία του ΝΟΚ

Share This Post

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζήτησε ο Θεοδόσης Νικηταράς για την παραλία του ΝΟΚ

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ζητήσει με επιστολή του ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, για να επιστρέψει στο Δήμο Κω η έκταση των 70 στρεμμάτων στον οικισμό της Νέας Αλικαρνασσού.

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει ότι η αναφερόμενη έκταση αφαιρέθηκε το 2018 από την ΕΤ.Α.Δ. (υπό συνθήκες που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν) και πρέπει να επιστρέψει στο Δήμο μας ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στη δημιουργία παράκτιου πάρκου με αθλητικές – πολιτιστικές χρήσεις και περιβαλλοντικές δράσεις σε όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας, που στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και την οικονομία μας.

Ολόκληρη η επιστολή: 

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

σοβαροί λόγοι δημόσιου συμφέροντος, που αφορούν στην προάσπιση της περιουσίας του λαού της Κω και του δικαιώματος των Κώων πολιτών αλλά και των επισκεπτών του τουριστικού νησιού μας για ελεύθερη πρόσβαση και χρήση στο παράλιο μέτωπο της πόλης μας, με αναγκάζουν να απευθυνθώ σε εσάς.

Ζητώ την άμεση παρέμβασή σας ώστε έκταση 70 στρεμμάτων, που είχε παραχωρηθεί το 2002 (30.07.2002 Παραχωρητήριο της Κ.Ε.Δ.) προς χρήση στο Δήμο Κω και αφαιρέθηκε το 2018 από την ΕΤ.Α.Δ. (υπό συνθήκες που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν) να επιστρέψει στο Δήμο μας για κοινόχρηστες, αθλητικές χρήσεις καθώς και για περιβαλλοντικές δράσεις που τόσο έχει ανάγκη η νεολαία του νησιού μας αλλά και το σύνολο των συνδημοτών μας.

Δυστυχώς, οι ελεύθερες παραλίες για τους συνδημότες μας είναι πλέον ελάχιστες. Η συγκεκριμένη έκταση με τη μεγάλη σε μήκος ακτογραμμή της (περίπου 525 μέτρα), αποτελεί την τελευταία ίσως διέξοδο των συμπατριωτών μας για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στη θάλασσα.

Πρόκειται για έκταση 70 στρεμμάτων στην παραλία του αναπτυσσόμενου οικισμού της Νέας Αλικαρνασσού, εντός τμήματος της Κτηματολογικής Μερίδας 2708 γαιών Κω – Εξοχής, που είναι τμήμα δημόσιου ακινήτου με αριθμό 963.

Σε αυτή την έκταση λειτουργεί αναψυκτήριο, στεγάζονται οι δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου Κω, λειτουργούν γήπεδα αθλοπαιδιών για τη νεολαία του

νησιού μας ενώ από το Δήμο Κω έχει κατασκευαστεί οργανωμένος χώρος στάθμευσης τον οποίο χρησιμοποιούν κατά εκατοντάδες καθημερινά, οι επισκέπτες της παραλίας.

Είναι δε η παραπάνω έκταση όμορη των εγκαταστάσεων του 2ου Γυμνασίου Κω.

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

από εσάς ζητώ να δώσετε άμεσα εντολή ώστε να αποτραπεί κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα αυτής της έκτασης και την απόδοσή της στο Δήμο μας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία παράκτιου πάρκου με αθλητικές – πολιτιστικές χρήσεις και περιβαλλοντικές δράσεις σε όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας, που στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και την οικονομία μας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κως: Συνελήφθη Τούρκος καταδρομέας για διακίνηση μεταναστών – Τι βρέθηκε στο κινητό του

Κως: Συνελήφθη Τούρκος καταδρομέας για διακίνηση μεταναστών – Τι βρέθηκε στο κινητό του Κλιμάκια της ασφάλειας και της ΕΥΠ έχουν σπεύσει στην Κω για την έρευνα. Ο Τούρκος δήλωσε

Ενημέρωση

Το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη των θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει η Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη των θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει η Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο Την ικανοποίησή του

©2020 radioproto.gr is made with by