Την μαζική συμμετοχή των πολιτών στο παγκωακό συλλαλητήριο για την υγεία ζητούν οι παρατάξεις της μειοψηφίας ( ηχητικό)

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Την μαζική συμμετοχή των πολιτών στο παγκωακό συλλαλητήριο για την υγεία ζητούν οι παρατάξεις της μειοψηφίας ( ηχητικό)

Ιωάννα Ρούφα – Όραμα και Δράση 

Κάλεσμα προς όλη την κοινωνία να συμμετάσχει στο Παγκωακό συλλαλητήριο για τα προβλήματα υγείας στην Κω, απεύθυναν και οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κω μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά όπου συμμετείχαν φορείς , μέλη του δημοτικού συμβουλίου και η παράταξη Όραμα και Δράση.

Η κα. Ιωάννα Ρούφα ανέφερε στις δηλώσεις της στο Πρώτο ότι προσήλθε στη συζήτηση διότι η παράταξη έχει συνέπεια καθώς « εμείς με τις άλλες δύο παρατάξεις φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Παράλληλα ανέφερε ότι η απόφαση της ειδικής συνεδρίασης δεν έχει γραφτεί και δημοσιευτεί ακόμη κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει, ενώ υπενθύμισε ότι η δημιουργία συντονιστικού οργάνου ήταν μία πρόταση του κ. Κυρίτση.

Η κα. Ρούφα στάθηκε στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας και στα αποφασιστικά βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να αξιοποιηθεί με κάθε δυνατό τρόπο από τον δήμο καθώς λόγω ετών απραξίας, ιδιοκτησιακά ανήκει στο δήμο το κτίριο.

Παράλληλα υπενθύμισε την πρόταση της για προσφυγή σε Έλληνα και Ευρωπαίο συνήγορο για το γεγονός ότι οι Κώοι πολίτες δεν απολαμβάνουν υπηρεσίες υγείας που έχουν πληρώσει μέσω εισφορών και κρατήσεων.

« Είμαστε υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας» δήλωσε η πολιτικός. Επίσης τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται συντονισμένες ενέργειες που βασίζονται στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου καθώς « δεν γίνεται ο καθένας να υπονομεύει μία οργανωμένη προσπάθεια μίας ενωμένης κοινωνίας» και σχολίασε την συνάντηση μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και του Υπουργού Υγείας την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση και ο υπουργός δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πρόσκλησης.

« Έχουμε πληροφορίες ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη κάνει επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας. Όλα αυτά μας υπονομεύουν γιατί πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ενωθούμε».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της Ιωάννας Ρούφα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Γιώργος Κυρίτσης – Δύναμη Αλλαγής

Τόσο η Δύναμη Αλλαγής όσο και προσωπικά ο Γιώργος Κυρίτσης, καλούν τον κόσμο της Κω να συμμετέχουν μαζικά στο Παγκωακό συλλαλητήριο την επόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου καθώς πρέπει να είναι μία κινητοποίηση όσο μαζικότερη γίνεται, όπως τόνισε ο τ. δήμαρχος μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο 91.5.

Ο επικεφαλής της παράταξης σχολίασε το γεγονός ότι ήταν δική του πρόταση η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου ενώ ανέφερε ότι η απόφαση της ειδικής συνεδρίασης δεν έχει γραφτεί και αναρτηθεί ακόμη. « Από την 1η ημέρα έπρεπε να γραφτεί η απόφαση και από την επόμενη ημέρα να πιάσουμε δουλειά».

Παράλληλα έκανε λόγο για έναν δήμο υποτακτικό που δεν έχει διάθεση να δουλέψει καθώς ο Δήμος Κω έχει δύναμη και πρέπει να απαιτεί. Σε ότι αφορά το ΚΥ Αντιμάχειας πρότεινε να λειτουργήσει από τον δήμο με την τοποθέτηση δημοτικών ιατρών καθώς νομικά ανήκει στον δήμο και « οφείλουμε να το λειτουργήσουμε».

Ο κ. Κυρίτσης ζήτησε επίσης να γίνει παρέμβαση εξισορρόπησης στο νοσοκομείο καθώς διαφαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί άσχημο κλίμα και πρόβλημα.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο η παράταξη δεν συμμετείχε στη συνάντηση απάντησε ότι δεν είναι αυτό το μείζον θέμα ούτε τον ενδιαφέρει τι λένε και τις επισημαίνουν σε δελτία τύπου.

« Τελευταία στο Τιγκάκι γυρνούν και λένε ότι καθυστερεί το έργο επειδή ο Κυρίτσης είναι συνέταιρος στην 3Κ. Αν είναι δυνατόν. Αποκαλύπτεται η γύμνια. Το θέμα της υγείας είναι πολύ σοβαρό και η ομάδα που διοικεί έχει πολλές εξαρτήσεις».

Σχολίασε επίσης το γεγονός ότι 4 δημοτικοί σύμβουλοι για τον οποιοδήποτε λόγο δεν ήταν παρόντες την ώρα της ψηφοφορίας στην ειδική συνεδρίαση και έτσι δεν ψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής.

« Σε άλλες περιπτώσεις και άρρωστοι από το κρεβάτι ψήφιζαν. Δεν έμειναν 4 από τους 16 συμβούλους ενώ έμειναν τα μέλη της μειοψηφίας. Οφείλουμε να στηρίξουμε την απόφαση είναι σεβαστή. Ως πολίτες θα δώσουμε τη μάχη, θα συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις. Θα έπρεπε από σήμερα να φύγουν δελτία τύπου και να υπήρχε παρέμβαση στα αθηναϊκά ΜΜΕ».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Κυρίτση στον παρακάτω σύνδεσμο:

Κική Μακρή – Λαϊκή Συσπείρωση

Ότι η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της πανδημίας ζήτησε από την δημοτική αρχή να γίνει ειδική συνεδρίαση για το νοσοκομείο ώστε να παρθούν μέτρα υγειονομικής θωράκισης αλλά και οικονομικής ενίσχυσης ευάλωτων πολιτών, ανέφερε το πρωί της Τέταρτης η Κική Μακρή στο Ράδιο Πρώτο. Η επικεφαλής δήλωσε ότι και εκείνη θα είναι στο συλλαλητήριο την επόμενη Παρασκευή. 

« Έχουμε μία οξυμένη κατάσταση στις δομές υγείας όχι μόνο λόγω της πανδημίας. Οι κάτοικοι της Ιπποκρατικής Κω θα έπρεπε να απολαμβάνουν δομές πρότυπα. Έβγαλε τόσους πολιτικούς η Κως. Υπουργούς, δημάρχους με μακρά θητεία και μεγάλες πλειοψηφίες. Δεν έχουμε υγεία και έχουμε ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις, φτώχεια , χρέη και το νοσοκομείο να ακολουθεί αυτή την πορεία.  Οι προτεραιότητες είναι αντίθετες με τις ανάγκες του κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Μακρή.

Ανέφερε επίσης ότι η δημοτική αρχή προσκάλεσε τους υπουργούς που έχουν βάλει τις υπογραφές τους για να φτάσουμε ως εδώ. « Η δημοτική αρχή Νικηταρά βάζει λάδι στη φωτιά».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση θα έπρεπε ο δήμος της Κω να διεκδικήσει προσλήψεις από την κεντρική εξουσία στο νοσοκομείο , να απαγορευτεί η ιδιωτική απασχόληση και να διεκδικήσει αύξηση του προϋπολογισμού για την δημόσια υγεία στην Κω.

Τέλος, η κα. Μακρή δήλωσε ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις , προτείνοντας όμως παράλληλα άλλες λύσεις στο πρόβλημα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της Κικής Μακρή στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Κω: Ανησυχία για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής

Σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Κω: Ανησυχία για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 24.06.2022 το ΔΣ του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Κώ

Advertorials

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση stand up comedy του Αλέξανδρου Τσουβέλα το Σάββατο 9 Ιουλίου στην Κώ στο Νέο Στάδιο Ανταγόρας

Ξεκίνησε η προπώληση για την παράσταση stand up comedy του Αλέξανδρου Τσουβέλα το Σάββατο 9 Ιουλίου στην Κώ στο Νέο Στάδιο Ανταγόρας Ήρθαν ξανά οι

©2020 radioproto.gr is made with by