Την εξόφληση των οφειλομένων του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” σε εμπόρους και προμηθευτές, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την εξόφληση των οφειλομένων του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” σε εμπόρους και προμηθευτές, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία αναδεικνύει τις καθυστερήσεις πληρωμών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω ηλεκτρική συσκευή» για τους προμηθευτές και εμπόρους.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», έχει ως στόχο την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές για τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ μέχρι σήμερα ο αριθμός των δικαιούχων είναι 653.772 πολίτες και νοικοκυριά.

Η επιδότηση ξεκινά από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών, με εισοδηματικά κριτήρια.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι το ζητούμενο, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον εμπορικό κόσμο είναι η ταχεία εκταμίευση των χρημάτων για το πρόγραμμα προκειμένου να αποπληρωθούν έμποροι και προμηθευτές.

Μέχρι σήμερα, έχει γίνει εξαργύρωση voucher που πιστώθηκαν έως τις 20/04/2023 και αφορούν στην αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών από τα νοικοκυριά στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος.

 

Το τελευταίο εξάμηνο, όμως, έχουν γίνει και άλλες αγορές στο πλαίσιο του

προγράμματος, αλλά καθυστερούν οι πληρωμές προς τους εμπόρους και τους προμηθευτές.

Αυτό σημαίνει ότι οι τελευταίοι θα πρέπει με δικές τους δαπάνες να αντεπεξέλθουν σε υποχρεώσεις όπως οι εισαγωγές και αγορές συσκευών, η αποθήκευση τους αλλά και στις δαπάνες για την ανακύκλωση.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να επιταχυνθεί η εξαργύρωση των voucher που έχουν πιστωθεί το τελευταίο εξάμηνο, αλλά και να γίνει περισσότερο άμεση και σε συγκεκριμένο τακτό διάστημα η διαδικασία αποπληρωμής εμπόρων και προμηθευτών.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr