Την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Λέρου ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Λέρου ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Με παρέμβασή του στον Υπουργό Υγείας και ενόψει των 6.500 νέων προσλήψεων στο ΕΣΥ για το 2024, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει ότι θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στο Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ Λέρου με δεδομένο ότι επίκεινται και συνταξιοδοτήσεις γιατρών που θα επιδεινώσουν τα προβλήματα υποστελέχωσης.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας μόνο ακτινολόγος, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, αφού, με δεδομένο ότι αυτή την εποχή κάνει χρήση της άδειάς του, το νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς ακτινολόγο.

Πρέπει, επίσης, να καλυφθούν οι μονήρεις θέσεις ιατρών, αφού είναι φύσει αδύνατον για ένα γιατρό να κάνει διαρκώς εφημερίες και να υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια της αντοχής του.

Επιπρόσθετα, και με δεδομένο ότι είναι ένα νοσοκομείο με ειδίκευση στα ψυχιατρικά νοσήματα, είναι κομβικής σημασίας οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στις ειδικότητες ψυχιάτρου και νευρολόγου.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι το νοσοκομείο Λέρου καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των 8 χιλιάδων κατοίκων του νησιού, αλλά και των γειτονικών νησιών.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr